Speltips Sevilla Mallorca 12/7

Speltips Real Sociedad – Sevilla 16/7: Spanskt toppmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är Europaplatser som ligger i potten inför torsdagens tunga möte mellan Real Sociedad och Sevilla i La Liga den 16 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Gratis stream av matchen: Läs mer här!

Det återstår inte mer än två omgångar att spela av den spanska ligasäsongen, och det som länge varit en spännande historia kommer fortsätta att vara det hela vägen in i mål att döma av läget i tabellen just nu.

Inför den näst sista omgången har ett par lag ett fantastiskt slagläge, och inte minst Real Madrid går in i omgången med ett bra utgångsläge med tanke på att en vinst mot Villarreal räcker för att man ska bli färdigkorade mästare.

Men bakom Real Madrid är det öppen strid om de viktiga Europaplatserna, där Sevilla och Atletico Madrid nu lyckats cementera sina platser som Champions League-lag. Bara för två veckor sedan såg det ut som att det inte var en självklarhet, men en bra toppform så här på slutet i det täta matchschemat har gjort att man tagit platserna.

Med två omgångar kvar att spela har Sevilla därmed inte så mycket att spela för, även om det såklart är en fjäder i hatten att sluta trea och inte fyra. Nu ligger man på samma poäng som rivalen Atletico Madrid och skulle nog gärna avsluta på ett bra sätt för att ta sig förbi.

En sak som man inte ska glömma är att Sevilla är vidare till nästa runda i Europa League-slutspelet den här säsongen, och där väntar AS Roma nu i början på augusti. Om inte annat gäller det att bibehålla formen så gott det går till dess.

Real Sociedad måste vinna

Men läget är komplett annorlunda för Real Sociedad – som enligt många har gjort en fantastisk säsong, men som ändå “bara” har 54 poäng på sina 36 spelade matcher hittills. Det är inget vansinnigt snitt, även om det är starkt för ett mindre lag och en något mer begränsad klubb än många andra som ligger i toppen. Det innebär dock att man just nu ligger helt utanför Europaplatser – men på samma poäng som Getafe (sexa) och tre poäng bakom Villarreal (femma). Det är dit La Real kommer att sikta.

Men för att kunna nå dit gäller det att man vinner här på slutet – och matchen mot Sevilla kan bli en nyckelhistoria. Det återstår bara sex poäng att spela om och dessa sex poäng måste Real Sociedad förmodligen plocka hem.

Senast tog man en tung, meriterande vinst borta mot Villarreal och det var egentligen det som väckte liv i den här striden. Men formen har på det hela taget varit lite mer knackig efter uppehållet. Det är främst att man släpper in lite för många, lite för enkla mål, som har varit problemet.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 16 juli
TV: 
Stream: