22 december 2019 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips Sevilla – Real Madrid 5/12: Risig form

Formen blir en faktor lördagen den 5 december 2020 när det ska spelas match i La Liga mellan Real Madrid och Sevilla.

För bara ett par dagar sedan förlorade både Sevilla och Real Madrid på ett svindlande svagt sätt i Champions League, och såg därmed till att sätta sig själva i ett ansträngt läge inför fortsättningen på den här säsongen.

För nu ska det till att avgöras om gruppvinsten, och avancemanget till åttondelsfinal, i nästa vecka och för Sevilla är chansen att få enklare seedning borta. Nu är tack och lov deras avancemang redan säkrat.

Men inte ens avancemanget är helt säkert för Real Madrid, som faktiskt kan tappa sin plats i åttondelsfinalen och spela i Europa League om det vill sig illa. Därför är den sista omgången helt avgörande för Real Madrid, som därmed lär fokusera på den.

Det tror jag kan innebära att det Real Madrid som vi får se i lördagens möte är lite lojt och inte fullt så påkopplade som annars.

Min känsla är att matchen i sig blir jämn och att två offensivt stukade lag kan få lite svårt att vinna utan problem.

Målspelet är solklart

Sevilla har Sergio Esudero som det senaste tillskottet på det som tidigare var en ganska lång frånvarolista, men det som är tilltalande för laget är att man rent skademässigt har en bättre situation nu. Carlos Fernandez och Yassine Bounou ser dock ut att behöva stå över av coronaskäl.

Men de många spelare som var skadade innan är nu åter i spel, men det finns en viss osäkerhet kring ett par av namnen. Tomas Vaclik, Marcos Acuna och Suso har inte tränat för fullt och kan behöva stå över här också.

Efter veckans käftsmäll mot Chelsea kan det också röras om en del i laget, och vi är lite osäkra på vad som går att förvänta av hemmalaget här.

Men visst är det en fördel att bortalaget nu har ett par riktigt tunga spelare borta? Federico Valverde, Eden Hazard och Daniel Carvajal står alla som skadade. Luka Jovic är därtill coronasmittad och spelar inte av den anledningen, medan Sergio Ramos är osäker till spel, vilket även Alvaro Odriozola är.

Det här känns som två mentalt stukade lag och den här matchen blir så viktig för att skaka av sig förlusten i veckan.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos CampoBet. Det sprudlar inte om dessa båda lag för tillfället.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:15, lördag 5 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: