Sverige EM 2021

Speltips Danmark – Sverige 11/11: Premier League-löst

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inga spelare från Premier League när Sverige och Danmark möts i en träningslandskamp onsdagen den 11 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter ett par intensiva veckor med europeisk cupfotboll och massvis med matcher i det inhemska ligaspelet runt om i Europa är landslagen nu tillbaka, med ett nytt långt landslagsuppehåll där det rent av hinns med att spelas träningsmatcher också.

För svensk del har det varit ett önskemål under lång tid att klämma in träningslandskamper också, eftersom det med tävlingsmatcher är klart svårare att släppa fram yngre spelare, eller nya bekantskaper i landslaget.

Den här gången är det match mot Danmark som gäller, men det står nu klart att det blir en märklig landskamp på onsdagskvällen. Detta eftersom båda lagen kommer att sakna några av sina allra bästa spelare – och att det i det svenska fallet inte ens finns en förbundskapten på plats.

Janne Andersson befinner sig nämligen i en slags karantän och kan av den anledningen inte finnas med vid sidan om planen i morgondagens möte. Det får man anse vad man vill om i termer av effekt på spelet, men att kalla det något annat än en nackdel vore nog konstigt?

Men med tanke på att den här matchen egentligen inte gäller någonting behöver det inte heller spela superstor roll.

Flera smittade i Danmark

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen är två exempel på spelare som inte kan komma till matchen för svensk del, och i hemmalaget finns det ett gäng tunga spelare däribland målvakten Kasper Schmeichel som inte kan spela.

Men det rapporteras också, i SVT Sport, om flera fall av smitta som nu sprider sig i den samlade danska landslagstruppen. Alltså den trupp med spelare som redan har träffats och var tänkta att delta i matchen. Det gör att det känns som att bortalaget nu får en bra fördel.

I mina ögon är Sverige ett lite bättre lag när vi går ner på spelare lite längre ner i hierarkin. När alla de bästa spelarna är med känns det här som två jämna landslag, men min känsla säger att reserverna håller bättre klass i Sverige.

Sverige draw no bet spelas till 1,66 gånger smeten hos 888sport.

Jämför odds: