12 oktober 2018 Österrike Nordirland speltips uefa nations league

Speltips Österrike – Nordirland 15/11: Favoriten håller

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Österrike toppar gruppen medan Nordirland ligger sist och kommer från en tung EM-kvalförlust mot Slovakien. Det mesta talar för hemmalaget och jag tror att man gör jobbet och vinner den här matchen relativt komfortabelt.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888Sport.

Österrike har gått starkt på sistone då man toppar den här Nations League-gruppen och har fyra raka segrar inför den här matchen. Vid den senaste landslagssamlingen vann man sina tre matcher där den första var en träningsmatch mot Grekland som följdes av en 1-0-seger borta mot Nordirland och en bortaseger mot Rumänien med samma siffror.

Därmed har man, precis som Norge, nio poäng, vilket är fem poäng bättre än trean Rumänien. Ett försprång som man sannolikt inte kommer att tappa med sex poäng kvar att spela om.

För Nordirlands del ser läget mindre ljust ut. Framförallt eftersom man kommer från en blytung EM-kvalförlust i den direkt avgörande matchen hemma mot Slovakien i torsdags. Efter 1-1 vid full tid föll man under förlängningen där slovakerna avgjorde med tio minuter kvar att spela.

I Nations League har man också haft det tufft då man står på en poäng efter fyra matcher. Poängen tog man borta mot Rumänien men man har förlorat de tre senaste Nations League-matcherna med 5-1 mot Norge följt av två 1-0-förluster mot Österrike och Norge igen.

Tuff uppgift väntar Nordirland

Det mesta talar otvivelaktigt till Österrikes fördel här. De spelar för att vinna gruppen med två raka hemmatcher där Norge står för motståndet på onsdag.

Nordirland har ett betydligt högre berg att bestiga vad gäller förutsättningarna att hitta motivationen och spelglädjen till det här mötet. Deras huvudfokus var förstås den avgörande matchen om en EM-biljett mot Slovakien i torsdags och nu måste man försöka hitta energin som krävs för att ta sig an ett starkt Österrike på bortaplan.

Nordirland lever mycket på sin helhjärtade krigarinställning i kombination med en disciplinerad defensiv organisation. Om de två bitarna inte är hundraprocentiga kan man komma att få problem mot en bättre och mer utvilad (både mentalt och fysiskt) motståndare.

Ett b-betonat Österrike förberedde sig inför den här matchen genom att besegra Luxemburg med 3-0 i onsdags och det är förstås en klar mer gynnsam uppladdning än Nordirlands dito.

Senast lagen möttes vann Österrike med 1-0. Med dessa förutsättningar inklusive hemmaplan bör man kunna vinna med mer än bara ett mål. Så länge Österrike inte underskattar sitt motstånd ska det mycket till för att Nordirland ska kunna ha någon chans här.

Därför blir mitt spel att Österrike vinner med mer än ett måls marginal.

Jämför odds: