21 mars 2019 Österrike Polen Speltips

Speltips Polen – Bosnien 14/10: Nyckelmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Varken det polska eller bosniska landslaget vill ramla ur gruppen i UEFA Nations League. Därför står viktiga poäng på spel den 14 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter att det har spelats tre omgångar av det här gruppspelet kan konstateras att gruppen bestående av Polen, Nederländerna, Bosnien och Italien är någonting alldeles extra när det kommer till spänning.

Det skiljer inte mer än tre poäng mellan serieledande Italien, som har en vinst och två kryss, och sistaplacerade Bosnien med två kryss och en förlust. Det är alltså helt vidöppet inför fortsättningen.

Nu tror jag inte att motivationen att vinna gruppen är enorm. Det allra viktigaste är att inte sluta sist, då man tappar seedning och ranking inför fortsättningen, men också tvingas spela ett hack ner i det här divisionssystemet som används i UEFA Nations League. Det är både förödande, eller kan vara, samt lite allmänt deppigt.

Bosnien och Polen känns på pappret som de två svagare lagen, och matchen här blir därmed helt avgörande mellan lagen. Tror jag. Senast lagen spelade mot varandra föll Bosnien med 1-2 på hemmaplan, men då hade man inte samma trupp som nu.

Därtill är det ett annat läge nu, när Bosnien kommer från en stark 0-0-match mot Nederländerna senast. Att man föll mot Nordirland i kvalspelet mot EM 2021 är glömt, men knappast förlåtet. Och förmodligen inte glömt heller. Men det lär snarare göra att man är ännu mer sugna på att faktiskt göra bra resultat här.

Svenskar i den bosniska elvan

Przemyslaw Frankowski och Artur Jedrzejczyk har inte bara oerhört svårstavade namn, de har också problem med skador som gör att ingen av spelarna finns med i truppen som spelar UEFA Nations League i oktober månad för Polen.

Som om det inte vore nog med det är Piotr Zielinski och Maciej Rybus utanför laget inför matchen mot bosnien. I det förstnämnda fallet är det inte helt givet att han startar, men Marciej Rybus är utan tvekan en av de bättre spelarna.

Det återstår att se hur Bosnien tänker formera sitt lag. Nu senast fick Dennis Hadzikadunic chansen att starta, och i kvalmötet till EM fick Anel Ahmedhodzic chansen i mittlåset. En av spelarna lär få chansen igen. Det är två svenskfödda och Malmö FF-fostrade mittbackar vi har att göra med är, så visst kittlar det lite extra.

Eldar Civic, Haris Duljevic, Miroslav Stevanovic och Ermin Bicakcic finns utanför truppen inför matchen mot Polen. Armin Hodzic fick ett gult kort senast och är därmed avstängd inför det här mötet. Det är ett ganska tungt tapp i en trupp som inte har den allra mest påtagliga bredden.

Senast gjorde Bosnien en stark insats, och min känsla är att man formerar ett klart starkare lag här. Åtminstone defensivt har man väldigt bra trygghet i laget faktiskt. Det kommer inte minst Anel Ahmedhodzic, som jag tror startar igen, försöka se till.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, onsdag 14 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: