18 november 2019 Spanien Rumänien Speltips

Speltips Spanien – Tyskland 17/11: Gruppfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Vinnarna kommer att vinna sin grupp i UEFA Nations League när Spanien och Tyskland gör upp tisdagen den 17 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

Det svängde ordentligt i den här gruppen så sent som i helgen, när den näst sista omgången spelades i UEFA Nations League. Då kunde Tyskland ta sig upp i gruppledning efter att ha slagit Ukraina med stabila 3-1, i en match där man var det klart bättre laget. Med det sagt hade ukrainarna tre stolpträffar.

Spanien var illa ute, missade två straffar och räddade en poäng i slutsekunderna i sin match mot Schweiz. Det får man kalla en liten missräkning. Det gjorde också att man tappade sin gruppledning och det som såg ut att vara en rak väg till slutspelsfasen här.

Det säger sig själv att det är en stor nackdel att man nu måste slå tyskarna i den sista gruppspelsomgången. Om det inte vore för poängtappet mot Schweiz hade det alltså räckt med en poäng i den här matchen.

Hur som helst är det här lag som kanske inte riktigt har nått samma höga nivå som vi vet att de kan i sina allra bästa stunder, men som ändå har en otrolig höjd latent där inom sig. Det är också två lag som ofta spelar intensiva matcher mot varandra.

Tyskland är obesegrade

Spanien kommer till det här mötet utan ett antal spelare som alla stod utanför den tidigare matchen under det här uppehållet också. Det rör sig om Sergio Busquets, Ansu Fati, Jesus navas och José Gaya. De två förstnämnda hade troligen varit med i startelvan, men med det sagt kan Spanien formera ett synnerligen starkt lag ändå.

Men om det är någonting man reagerar på när man ser det här laget är det att det finns ovanligt många utlandsbaserade spelare, för att vara ett spanskt landslag. Det finns också många spelare som inte spelar i någon av de två största giganterna i La Liga. Det är helt enkelt andra tider för det spanska landslaget. För egen del tycker jag att det är uppenbart hur man har tappat ganska markant spelmässigt.

Nu möter man ett Tyskland som inte heller har den bästa formen, men som sin vana trogen är svårslagna och som tog en tung vinst mot Ukraina i den senaste omgången. Den var välbehövlig då den inte minst gjorde att man tog över serieledningen i gruppen på allvar. Inför den här matchen har man dock åter ett antal spelare borta. Oliver Baumann är borta, medan Robin Gosens, Joshua Kimmich, Jonas Hofmann, Nico Schulz, Marcel Halstenberg, Thilo Kehrer och Ridle Baku står som skadade.

Nu tror jag att Tyskland åter formerar sitt starkaste lag och det är minsann inget dåligt gäng som reser ner till Spanien för att försöka vinna den här gruppen. En poäng räcker för att man ska klara det, men man kan mycket väl ta tre.

Tyskland draw no bet spelas till 2,00 gånger smeten hos Betway.

Jämför odds: