14 november 2019 Turkiet Island Speltips

Speltips Turkiet – Ryssland 15/11: Fördel hemmalaget

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Turkiet är piskade att vinna då gruppettan Ryssland gästar och det finner jag anledning att tro att man har goda chanser att också lyckas med.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betsson.

Turkiets defensiv var kanske Europas tätaste under gångna EM-kvalgruppspelet, men i Nations League har man inte lyckats upprätthålla den soliditeten. Inför det här mötet har man inte vunnit på sex raka matcher av vilka man kryssat de fem senaste.

Denna svit ger att man endast har tagit tre poäng på fyra matcher i Nations League, vilket i sin tur innebär att man är fyra poäng bakom Ungern och fem poäng bakom kommande motståndaren Ryssland som toppar gruppen.

Till Turkiets försvar ska dock sägas att man ställts mot tufft motstånd i de senaste matcherna. Den stora plumpen i protokollet är att man förlorade hemma mot Ungern i den första gruppspelsmatchen.

Vid senaste samlingen inledde man med att spela 3-3 borta mot Tyskland följt av 1-1 borta mot Ryssland och därefter 2-2 hemma mot det fjärde laget i gruppen, Serbien. I onsdags blev det återigen målrikt och oavgjort då ett b-betonat Turkiet spelade 3-3 mot ett b-betonat Kroatien.

Ryssland har alltså gått starkt i Nations League och med två matcher kvar har man goda chanser att vinna gruppen.

Man inledde med att besegra Serbien med 3-1 följt av Ungern med 3-2. Vid den senaste samlingen lyckades man dock inte vinna någon av sina tre matcher då man först föll mot Sverige med 2-1 i en träningsmatch och därefter kryssade hemma mot Turkiet och Ungern.

I torsdags mötte man Moldavien borta i en träningsmatch som slutade 0-0.

Turkiet tar initiativet

Stanislav Cherchesov har fått ut mycket av det här ryska landslaget under sin tid som förbundskapten. En viktig kugge i deras spelmodell har hela tiden varit bjässen, centertanken Artem Dzyuba. Till den här samlingen saknas denne (varför behöver inte gå in på här) och det kan komma att betyda en hel del för Rysslands sätt att spela.

Turkiet, som har släppt in 9 mål på de 3 senaste matcherna, är nog hursomhelst glada att slippa Dzuba i den här matchen.

Senol Gunes har annars ett intressant lag på gång med mycket kvalitet och ett fungerande kollektiv. I EM-kvalet gav man Frankrike en rejäl match och även om det var ett tag sedan man vann så har man visat att man håller en hög nivå.

Senast Turkiet och Ryssland möttes, i Ryssland, slutade det alltså 1-1 och det här är på de flesta sätt två jämnstarka landslag. Bortalaget har nu fördelen av att kunna spela på resultatet medan Turkiet är piskade att vinna för att kunna nå ett vidare avancemang. Samtidigt kan det också innebära att man som Ryssland blir lite för försiktiga i sin inställning.

Ryssland är hursomhelst bra på att försvara sig lågt och vi kommer nog få se en matchbild som domineras av Turkiet. En nackdel för Rysslands del här lär bli att man inte kommer kunna använda sig av Dzubas förmåga att ligga längst fram och suga in alla längre bollar.

Turkiets defensiv har inte varit lika tät den senaste tiden men offensivt ser det allt bättre ut. Anfallaren Cenk Tosun är tillbaka efter skadefrånvaro och därtill finns ett koppel av offensivt skickliga spelare i väldigt god form. Inte minst Hasan Calhanoglu.

Som jag ser det är det fördel Turkiet i det här mötet. Jag tror att man kommer att skaffa sig det spelmässiga övertaget och att det kommer att ge utdelning mot ett mer defensivt (och passivt) Ryssland.

Jämför odds: