25 mars 2019 serbien portugal speltips odds em kval

Speltips Ungern – Serbien 15/11: Himmel och helvete

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ungern svävar på moln medan det serbiska mörkret är totalt efter torsdagens EM-kvalmatcher. De speciella förutsättningarna ger ändå att jag tror att Serbien har bäst chanser att gå segrande här.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888Sport.

Efter decennier av misslyckanden ser det åter ljust ut för det ungerska landslaget. I torsdags svarade man för en heroisk vändning i slutminuterna mot Island, vilket gav en biljett till nästa års EM och euforin var totalt.

Nu ska man försöka ställa om inför avslutningen av det Nations League-gruppspel som man har inlett överraskande bra. Med två matcher kvar att spela är man tvåa i gruppen med sina sju poäng. Man är en poäng bakom Ryssland och har fyra poäng ner till trean Turkiet.

Desto mörkare är alltså tillvaron för det serbiska landslaget ljust nu. Efter 1-1 vid fulltid och förlängningen i den direkt avgörande EM-kvalmatchen mot Skottland föll man på straffar efter Aleksandar Mitrovic missat den femte och avgörande straffen.

I Nations League har det också gått tungt Ljubisa Tumbakovics landslag. Efter fyra matcher står man på två poäng och är därmed sist i gruppen just nu. Av de sju senaste matcherna har man endast vunnit en och det var förlängningssegern mot Norge vid den senaste landslagssamlingen.

I matchen efter kunde man inte hitta rätt fokus då man föll med 1-0 hemma mot Ungern.

Speciella förutsättningarna

Det mesta talar på sätt och vis till Ungerns fördel här, om vi ser till att de vann det senaste mötet mot Serbien samt att de sannolikt bör sprudla av självförtroende efter den senaste tidens framgångar.

Många gånger kan det dock vara svårare att ladda om efter en stor seger än vad det är att gå ut och spela efter en blytung förlust. I den bemärkelsen är det fördel Serbien.

Ett exempel på detta var det senaste mötet mellan dessa lag där Serbien kom från en viktig seger i EM-kvalmatchen mot Norge vilket sannolikt bidrog till den svaga insatsen mot Ungern. (Samtidigt som Norge gick ut och körde över Rumänien i sin efterföljande match).

Båda lagen lär vara slitna både mentalt och fokus och förbundskaptenerna lär komma att rotera en hel del i startelvorna och den faktorn talar också till Serbiens fördel då man har en bredare trupp.

Att Serbien misslyckas gång på gång med så många högklassiga spelare är ett mysterium. De bör dock för sin stolthets skull gå ut och göra det man ska i den här matchen. Gör man det så bör man också vinna.

Förutsättningarna är väldigt speciella inför den här bataljen där det mentala fokuset kommer att spela en väldigt stor roll. Vilket lag lyckas fokusera bäst på den här uppgiften?

Enligt den logik jag tillämpar är det Serbien. Därtill har man ett både spetsigare och bredare lag och det bör ge utdelning. Spelet blir därför att Serbien vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

Jämför odds: