Speltips AGF Randers 28 maj 2020

Speltips Dijon – Angers 22/8: Premiärhelg

Det är premiärhelg i den franska fotbollen och Ligue 1, där vi lördagen den 22 augusti ser mötet mellan Dijon och Angers.

Annons:

Äntligen fransk ligafotboll igen, och den konstiga avslutningen på förra säsongen, när man bara valde att avsluta säsongen mitt i, är nu glömd men troligen inte förlåten av alla. Men med det sagt går vi vidare med en ny säsong nu.

Ett möte som sticker ut direkt spelas mellan Dijon och Angers, två lag som kan tyckas anonyma ur ett svenskt perspektiv. Det kan man faktiskt ta och förstå. Det är inte direkt de två sexigaste lagen, och inte heller lag som brukar slåss i toppen direkt. Däremot har man varit i Ligue 1 under en bra tid nu och har därmed en god erfarenhet från den här nivån.

Dijon slutade till slut på en sextondeplats i tabellen förra säsongen, och had einte mer än tre poäng till godo på kvalplatsen. Det var med andra ord till deras stora fördel att man avslutade säsongen i förtid. Det ska också sägas att Dijon var det lag som gjorde näst minst antal mål av alla lag.

Angers däremot slutade i mitten av tabellen, och kunde faktiskt ha fått en Europaplats om man kört vidare. Det var inte mer än två poäng upp till Nice som knep den sista. Det är nog lite bittert. Även i det här fallet pratar vi om ett lag som spelade en defensivt inriktad fotboll under året, och bara snittade ett mål framåt per match.

Målspel i Ligue 1

Ibland har man en tendens att övervärdera den inbördes statistik som finns mellan vissa lag, och ha det som lite för starkt underlag till rekar inför matcher. Men ibland finns det också anledning att betona den extrema skillnad som kan finnas i lagens inbördes möten över tid, och om det finns signifikativa trender som hållit över många säsonger kan det också vara klokt att ta det i beaktande.

Så är precis fallet inför just den här matchen, som kanske kan hamna lite i skymundan för den som inte följer den franska fotbollen med mer än ett halvt öga någon gång då och då. Det här är nämligen ett återkommande möte som i 20 av 22 fall på slutet inneburit att Angers inte förlorat mot Dijon. Med andra ord har Dijon bara två vinster på hela 22 försök. Det som ska sägas är att båda vinsterna kommit de sista tre säsongerna, och innan dess var det en helt otrolig skillnad mellan lagen.

Med andra ord ska man vara lite försiktig med den statistiken nu, inte minst med tanke på att Dijon dessutom var ett starkt hemmalag förra säsongen. Man avslutade tävlingssäsongen med tolv raka matcher på hemmaplan utan förlust. Detta dock i ett parallellt universum när det fanns publik på läktarna.

Hur som helst är det här premiär, med allt vad det innebär. Vår känsla är att matchen blir tätt och möjligen aningen intetsägande.

Under 2,25 mål (asian) spelas till 1,74 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Casumo
Spelstopp: 17:00, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: