5 november 2019 Lyon Zenit Speltips

Speltips inför Ligue 1 – premiär fredag 21 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Redan denna fredag är det dags att köra igång den franska ligasäsongen för 2020/2021. Men vilket är det bästa speltipset inför Ligue 1?

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en synnerligen speciell tid för fotbollen i Frankrike, där man redan tidigt under coronavåren valde att ta det drastiska beslutet att stänga ner hela säsongen i förtid. Det blev kontroversiellt, och väckte stor irritation från lagen som drabbades hårdast, men ligaförbundet stod på sig.

Men nu har saker och ting återgått till mer av det normala i det sydeuropeiska landet, även om restriktionerna fortsatt är omfattande och det inte går att spela fotboll, eller gå på fotboll, på samma sätt som förr. Det gör att matcherna även på den här säsongen som nu följer kommer att spelas utan fulla arenor.

I dessa tider är det inte enkelt att veta hur länge det gäller – och för ett långtidsspeltips inför säsongen är det såklart av yttersta vikt. Vilka lag drabbas hårdast av förutsättningarna som råder? Öppnar det här för skrällar?

Det finns många frågor man kan ställa sig inför säsongsstarten, som sker fredagen den 21 augusti när Bordeaux spelar hemma mot Nantes. Säga vad man vill men det känns faktiskt som en ganska kittlande inledning på säsongen, och det ska bli kul att se var lagen står nu.

Men svaren på frågorna inför säsongen är desto svårare att hitta, och Paris Saint-Germain som flaggskepp i Frankrike känns fortsatt givet. Klubben radar upp ligatitlar på löpande band och vann mycket riktigt förra säsongen. Det var inte det minsta kontroversiellt när det klubbades igenom, utan kändes fullt rimligt sett till hur överlägsna man redan var.

Det är svårt att hitta värde på Paris Saint-Germain i den franska fotbollen – och det gäller såväl inför säsongen som under säsongen i enstaka matcher. Spelbolagen är helt på det klara med att PSG är enorma favoriter. Men det kan finnas någonting att hämta i skytteligavinnare, där Kylian Mbappé känns som en spännande kandidat.

Fokus på södra Frankrike

För att hitta ett speltips i Ligue 1 som verkligen lockar, och som har spelvärde på allvar, behöver vi tänka lite utanför boxen och har därför spanat in en geografiskt indelad tabell. I stället för att räkna med PSG går det hos Casumo att spela på vilket lag som tar flest poäng i de mer södra delarna av Frankrike.

För den som inte har stenkoll på läget innebär det bland annat Lyon, Marseille, Nice, Saint-Etienne och såklart AS Monaco, ett lag som till och från faktiskt har kunnat utmana PSG ganska hyfsat i tabelltoppen under 2010-talet.

Men vilket lag är då hetast inför säsongen? Utan tvekan är det Lyon som sticker ut här, och det är uppenbart att den forna storklubben, som dominerade stort i början på 2000-talet, faktiskt har någonting nytt på gång. Det visar inte minst semifinalsplatsen i pågående Champions League. Det är ingenting annat än hatten av för den prestationen.

Samtidigt tror vi att andra lag, primärt då Marseille och Saint-Etienne, blir mer lidande av att det inte är fulla hus som gäller på matcherna.

Lyon att bli bäst i södra Frankrike spelas därför till 1,95 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon bäst i södra Frankrike
Odds: 1,95
Bolag: Casumo
Spelstopp:  21 augusti 2020
TV: 
Stream: