caen rennes 11/12

Speltips Lille – Rennes 22/8: Klassiskt möte

Det spelas ett klassiskt möte i den franska fotbollens Ligue 1 lördagen den 22 augusti 2020, när Lille spelar hemma mot Rennes i premiären.

Annons:

Det har varit en lång väntan på fotboll i Frankrike, och även om det inte är inför fulla läktare känns det nu fint att kunna dra igång den franska ligasäsongen igen. Som bekant valde man, lite märkligt nog, att stänga ner ligan först av alla stora ligor runt om i Europa.

Några veckor senare körde Bundesliga igång, och därefter följde egentligen samtliga andra ligor runt om i Europa värda namnet. Kvar stod fransoserna och Ligue 1 där, möjligen med en svårare smittspridning i landet, men då också utan fotboll.

Ett halvår senare är man redo att köra igång igen, och nu kör man alltså igång Ligue 1 snäppet tidigare än den internationella säsongen är över. Det är lite oklart varför, men låt oss säga att suget förmodligen är stort här i Frankrike.

Ett möte som sticker ut premiärhelgen – under vilken alla lag utan PSG kommer att spela – är det mellan Lille och Rennes. Det här är två klassiska lag.

Rennes är inte minst roliga att följa för sin offensiva fotboll, med flera unga, lovande spelare som sticker ut. Det hoppas man ska bära frukt den här säsongen

Lille slutade som bekant fyra i tabellen, en poäng bakom trean Rennes förra året. Det var alltså två av lagen som verkligen imponerade förra året, och som nu minst spelar Europa League till nästa säsong därför.

Målspel i Ligue 1

För många är det här två klassiska lag på den här nivån och det innebär också att man spelat mot varandra många gånger, såväl i ligaspel som i inhemskt cupspel. Det måste man ha med sig inför den här matchen, att det alltså är två lag som har synnerligen god koll på varandra.

En annan sak värd att notera inför avsparken är att lagen spelat många täta matcher, men att det samtidigt är klar fördel Lille, inte minst sett över tid och inte minst sett över matcherna man har spelat på hemmaplan. Där har man alltså bara förlorat en av sina 23 (!) senaste matcher mot Rennes. För att förtydliga ska alltså sägas att Rennes på 23 försök bara vunnit en enda bortamatch mot Lille. Det är högst anmärkningsvärda siffror.

Nu är det ganska länge sedan, men man kan ha med sig att Lille avslutade förra säsongen starkt och tog sex vinster på sina sju sista matcher. Det gav en bra boost i den franska tabellen för deras del.

Över 2,25 mål (asian) spelas till 1,95 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: