10 januari 2020 Rennes Marseille Speltips

Speltips Nimes – Marseille 4/12: Bygga vidare?

Marseille kunde efter ett par tusen försök (kändes det som) äntligen vinna i Champions League. Tar man en ny trepoängare mot Nimes den 4 december 2020?

Som vanligt när det är fredag spelas det också minst en match från den franska högstaligan Ligue 1, och denna vecka är det mötet mellan Nimes och Marseille som hamnar i fokus. På förhand finns det all anledning att prioritera det här mötet framför det andar som erbjuds på fredagskvällen, från andra ligor runt om i Europa.

Marseille kommer med bara ett par vilodagar i benen efter att ha spelat i Champions League tidigare i veckan, då man efter ett tidigt underläge hemma mot Olympiakos ändå kunde vända och vinna med 2-1 på hemmaplan.

Det var en väldigt viktig vinst för Marseille, både då det ger chans på Europa League i fortsättningen av den här Europasäsongen, men kanske framför allt för att bevisa för sig själva och övriga att man är ett lag att räkna med på den här nivån. Det får man ändå ta och ge laget att man kan vara.

Innan den vinsten stod Marseille på tiotalet förluster, i rad, i Champions League och rimligen har det börjat äta sig in i spelarnas skallar. Det är bara människor vi har att göra med och det kan ta och påverka prestationer sett över alla tävlingar som man är med i.

Inledningen på säsongen i Ligue 1 har inte varit helt optimal för Marseille, som tappat lite mark, men ändå har bra häng på toppstriden. Men sett till konkurrensen ska en klubb som Marseille prenumera på topplaceringarna. Det är inget vidare vågat påstående kan jag tycka.

Marseille har fyra raka vinster

Vinsten mot Olympiakos var egentligen ganska logisk sett till att Marseille har fyra raka vinster i ligaspelet och har en trend som pekar i helt rätt riktning såväl spelmässigt som resultatmässigt. Det har inte minst gjort att man har kunnat klättra i Ligue 1:s tabell.

Nimes är ett lag som Marseille rimligen ska gälla som favoriter mot och det faktum att laget man möter nu har fem förluster på sina sex senaste matcher stärker det påståendet ännu mer.

Marseille har dessutom varit sylvassa mot just Nimes sista säsongerna, med fyra raka vinster och ett övertygande spel gång på gång.

Marseille vinner spelas till 2,00 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Marseille vinner
Odds: 2,00
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 4 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: