caen rennes 11/12

Speltips Strasbourg – Rennes 27/11: Studsa tillbaka

Det finns en överhängande risk att det blir Strasbourg som får lida av att Rennes tappade snöpligt i Champions League i veckan.

För bara några dagar sedan spelade Rennes en tuff match i Champions League, och med bara ett par dagars vila i benen ska spelarna åka till bortamötet med Strasbourg för att försöka spela in tre viktiga poäng i Ligue 1.

Här kan man väl först stanna på planeringen, som är anmärkningsvärd i Ligue 1. Nu förutsätter jag att lagen har varit med och sagt sitt, men det är inte sällan som något av Champions League-lagen får spela match redan på fredagen. Det har inte minst hänt Paris Saint-Germain ett par gånger den här säsongen.

Men det man ska ha med sig i det här fallet, när Rennes alltså bara får två hela dagars vila inför mötet med Strasbourg på bortaplan, är att man så sent som nästa vecka alltså ska spela nästa match i Champions League och därmed eller har sin vila inför den matchen, än efter den förra. Det är inte helt enkelt att få till det här rent optimalt logistiskt, men det här är ett försök.

Men då är ju frågan hur Rennes ser på fredagens möte med Strasbourg? Har man motivation? Har man ork?

Att det skulle vara ett problem med motivation ser jag som högst osannolikt. Strasbourg är ett rakt igenom svagare lag, och ett lag som man brukar slå. Det är också ett lag som man behöver vinna mot för att hålla jämna steg i Ligue 1-toppen.

Strasbourg räcker inte till

Strasbourg har just nu förlorat sex av sina sju senaste matcher och inledningen på säsongen i Ligue 1 är inte direkt imponerande. Det är uppenbart att det här är ett lag för bottenstriden och det har inte skett mycket som kan förändra en sådan uppfattning.

Strasbourg vann visserligen borta mot Rennes så sents om 2018, men förra säsongen förlorade man med klara 2-0 i det enda mötet som lagen hann spela. Det är helt enkelt inte ett lag som ska kunna rubba Renens enligt min utsago.

Rennes har lite svagare form på slutet, med två raka förluster i Ligue 1, och har helt enkelt inte råd att snubbla mer.

Rennes draw no bet spelas till 1,77 gånger smeten hos 888sport. Det är ett riktigt trevligt odds då jag inte kan se hur bortalaget ska klappa igenom och förlora här.

Speltips:

Speltips: Rennes draw no bet
Odds: 1,77
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, fredag 27 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: