Speltips Barcelona Athletic Bilbao 23 juni 2020

Speltips inför Barcelona – Atlético Madrid 9/1: Målspel från semifinalen

Den andra finalplatsen i spanska Supercupen, som utspelas i Saudiarabien, ska delas ut! Barcelona och Atlético Madrid är det som ska mäta krafterna med varandra. Ute efter matchens bästa speltips? Det har vi!

Annons:

Två världspjäser. Rivaler. Och semifinal. 20:00 under torsdagskvällen, svensk tid, blir det att åka av på King Abdullah Sports City i Saudiarabien. Kanal 9 TV-sänder matchen och Eurosport Player streamar den.

På neutral bana är det Barcelona som får axla favoritskapet i denna semifinalbatalj, med det raka spelet runt dubbla insatsen – men kan de vara en favoritskap i fara? Förra veckans derby mot Espanyol, tabelljumbo i La Liga, var en besvikelse modellen större; bara 2-2 på bortaplan. Extra tungt var det eftersom motståndarna kvitterade med bara minuter kvar.

Faktum är att katalanerna spelat tre oavgjorda på deras fyra senaste matcher nu, men det finns en annan sida av myntet – att 11 raka matcher spelats utan att förlora. Med andra ord: ingen större fara med formen. Eller?

Atlético Madrid stormar framåt och efter en radda av vinster har de satt press på just Barcelona samt Real Madrid i serietitelracet. Allt som allt: fyra fullpottare i följd och fem utan torsk. Lördagens match mot Levante vann de med två mål mot ett efter en flygande start, där de tre målen kom under matchens inledande 18 minuter.

Under december månad ställdes Atlético Madrid och Barcelona mot varandra på Wanda Metropolitano – och då vann “Barca” med 1-0 efter ett slutminutsmål signerat Leo Messi, men det hade lika väl kunnat sluta med de omvända siffrorna. Helt tajt historia.

Båda parter kommer till spel med varsitt offensivt avbräck; Atlético med Diego Costa skadad och Barcelona med Ousmané Dembele out. De förstnämnda har även Thomas Lemar och Sime Vrsaljko tveksamma och de sistnämnda Marc-André ter Stegen samt Arthur dito.

Annons:

Alltid tätt i de inbördes mötena

Tätt blir det i princip alltid när Barcelona, som den styrande parten, och Atlético Madrid, tillbakalutade och defensivt solida, ställs mot varandra. Det avspeglas klart i de inbördes mötena; max två mål har det blivit i fem stycken efter varandra och den målsnåla trenden har hållits i under flera års tid.

Nu hittas en finalplats i potten och då är sannolikheten betydande att risktagandet dras ner ett par snäpp – med den stora rädslan att förlora; missa titelmöjligheten i finalen.

Det finns en uppenbar respekt lagen emellan, för deras respektive kvalitéer, och även om det i allmänhet brukar bli förhållandevis målrikt när Barcelona är i farten, ska det nämnas att toppmötena tenderar att bli annorlunda.

Något tillknäppt att vänta?

Under 2,5 mål spelas till fullt acceptabla 1,87 gånger pengen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kronor i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:00, torsdag 9/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: