Speltips Leicester Sheffield United 16/7 2020

Speltips inför Leicester – Aston Villa 8/1: Dubbelt upp i Ligacupen

I engelska Ligacupens andra semifinal ställs Leicester City mot Aston Villa och vi är övertygade om att hemmalaget kommer dra det längsta strået på King Power Stadium i den första matchen av två.
Annons:

90 minuters fotboll ikväll och ytterligare 90 i slutet av månaden. Därefter ska en vinnare vara korad mellan Leicester och Aston Villa. Väl i finalen väntar sedermera Manchester United eller Manchester City.

Gällande Leicester, som uppenbarligen varit enormt underskattade, vore en cupskalp ett perfekt komplement till en säsong som i övrigt också ser ut att bli en stark sådan. De är just nu tabelltvåa i Premier League, kommer med största säkerhet spela Champions League nästa år och är dessutom vidare i FA-cupen efter 2-0-segern över Wigan Athletic under helgen.

Och det är klart att cupen även är av betydelse för Aston Villa – men har de råd att investera lika stora krafter här, med hänsyn till situationen i seriespelet? PL-nykomlingen hittas det facto på platsen precis ovanför strecket och med ynka pinnen ner under det. Kommer få kämpa på hårt för ett nytt kontrakt, om de överhuvudtaget lyckas med det.

Någon succé blev det i alla fall inte i FA-cupen för Aston Villa, som föll med uddamålet borta mot Championship-huserande Fulham under lördagen. Men kanske spelar det inte så speciellt stor roll för deras del?

Samtidigt, när en potentiell titel är så pass nära, två hinder, är det omöjligt att bara ställa ut skorna. Givetvis kommer det satsas även från Aston Villa, som visat framfötterna under cupspelet genom att ha skickat ut ett (förvisso c-betonat) Liverpool, Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion samt Crewe Alexandra.

Annons:

Leicester väger tyngre

Den lilla dippen verkade bli kortvarig för Leicester, som nu tagit hem tre matcher efter varandra; städat av West Ham United, Newcastle United, båda borta, samt Wigan hemma. Samlade målskillnaden i dessa: 7-1.

Nu spelas alltså den första matchen av två och Leicester vill säkerligen sätta in dolkstöten redan nu, för att kunna spara mer på krafterna i returen. Truppbredden är nämligen inte den största. Man städade också om en hel del i startelvan i FA-cupen senast, så pigga fötter kommer ställas ut på planen.

Enda avbräcken är på Filip Benkovic, Wes Morgan samt Matty James. Inga större problem för Leicester, med andra ord.

Värre är det för Aston Villa med Jed Steer, Tom Heaton, Wesley, John McGinn, Matt Targett och Keinan Davis indisponibla. Laget har i övrigt blandad en del på sistone, men är förstås ett par klasser sämre än motståndarna och på bortaplan har de lyckats undvika att förlora vid blott två av de åtta senaste tillfällena.

Leicester City -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två måls marginal – spelas till precis över dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – klicka här!
Regler & villkor gäller. +18 år för spel. Stodlinjen.se.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,01
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, onsdag 8/1
TV: 
Stream: 

 

 

Annons:


Annons: