Speltips Watford Manchester City 21/7 2020

Speltips inför Manchester United – Manchester City 7/1: Siktet på final

Ligacupen. En finalplats i potten. Ett av Englands största samt mest ärofyllda av derbyn. Manchester United mot Manchester City. Det är vad vi har att vänta under tisdagskvällen – och speltips bjuder vi på Spelbloggare.se på.

Annons:

Den första finalplatsen i engelska Ligacupen ska delas ut och under onsdagen står det mellan Leicester City och Aston Villa, i det första mötet av två, om vilket lag som får göra Manchester United eller Manchester City sällskap i den stora finalen.

Det handlar alltså om dubbelmöten här i semifinalfasen och avgörandet spelas går av stapeln i slutet av månaden. Gäller för Manchester United är verkligen att lösa ett bra resultat, för på Etihad Stadium är det få som klarar av att stå emot Pep Guardiola och hans City.

Måste med andra ord gå för det inför hemmapubliken, Manchester United? Oavsett vad är det en helt annan sak att försöka kontra lyckas – något som det raka hemmaspelet indikerar på; uppe över femdubbla insatsen hos flera bookies.

Normalt ska det absolut skilja minst en klass mellan dessa Manchesterklubbar, men huruvida oddsen ska vara såhär pass låga på City är en annan fråga. Det handlar trots allt om en bortamatch i ett dubbelmöte och för några veckor sedan vann United ett inbördes möte i Premier League på Etihad Stadium. Var där och då extremt kliniska. Motståndarna rena motsatsen.

Lagen kommer båda närmast från ett annat cupspel, klassiska FA-cupen, och kan vara nöjda med vad som åstadkoms då. Manchester City snurrade upp Port Vale och vann med 4-1 medan ett b-betonat Manchester United löste oavgjort, alltså omspel, borta mot Wolverhampton. Mer än ett acceptabelt utfall.

Annons:

Överspelet suttit i 4/5 senaste inbördes mötena

Första av två matcher. Eventuellt skulle det kunna tala för en mer tillknäppt match än det hade kunnat bli annars, men med den offensiva tyngd som finns på planen och inte minst i Manchester City är det trots allt mycket som talar för att det skulle kunna bli en hel del mål på Old Trafford.

Att United dessutom saknar så pass många defensiva kuggar kan betyda stora problem. Paul Pogba, Marcos Rojo, Eric Bailly, Scott McTominay, Timothy Fosu-Mensah samt Azel Tuanzebe är alla skadade. Osäkert runt Luke Shaw, Harry Maguire, Anthony Martial och Jesse Lingard. Kan bli riktigt tunt bakåt i banan.

Och om vi ser till mötet parterna emellan i december månad, slutade det alltså i en 2-1-vinst för Manchester United – men då sumpade City samtidigt en uppsjö av möjligheter. Kommer förstås skapa mycket här också, med risken att de också kan bli sårade bakåt.

Cupspelets betydelse har vuxit enormt i och med att serietiteln är utom räckhåll för bortalaget och här kan de säkerligen kliva på lite extra framåt för att sätta sig i förarsätet till returen om några veckor.

Observera också att fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan slutat med minst tre baljor totalt. Det tror vi att vi kommer få se även nu.

Över 2,5 mål spelas alltså till 1,72x hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, tisdag 7/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: