Speltips Bournemouth Tottenham 9 juli 2020

Speltips Arsenal – Tottenham 6/12: Londonderby!

Söndagskvällen bjuder på ett högintressant Londonderby mellan ett Arsenal som måste börja vinna ligamatcher och ett Tottenham som är bättre än på länge. Mycket talar för att det kan bli tight och målsnålt.

Vinna matcher har Arsenal visat att man kan när det kommer till Europa League. I torsdags vann man sin femte av fem spelade matcher i gruppspelet då Rapid Wien besegrades med 4-1. Men i ligan har det gått desto tyngre på sistone.

I och med hemmaförlusten med 2-1 mot Wolverhampton förra helgen har man endast vunnit en av sina sex senaste ligamatcher. Av dessa sex har man förlorat fyra och kryssat en och det är förstås inte tillräckligt bra för en klubb som ämnar vara ett stabilt topplag.

Efter 10 spelade matcher har Gunners skrapat ihop 13 poäng vilket innebär att man har väldigt många lag ovanför sig som man behöver passera för att blanda sig i någon toppstrid.

Lokalkonkurrenten Tottenham befinner sig däremot precis där man vill vara. De är 8 poäng före Arsenal och har inte förlorat i ligan sedan premiären mot Everton.

I Europa League har man inte varit lika kliniska men man gör vad som krävs för att ta sig vidare. I torsdags spelade man bortamatch i Österrike mot LASK, en match som slutade 3-3.

Spurs senaste ligamatch, förra helgen, var också det ett Londonderby mot Chelsea. Den matchen blev väldigt låst där båda lagen fortsatte vara väldigt solida i sin defensiv och 0-0 var ett fullt logiskt resultat.

På Tottenhams skadelista finns Lamela medan Reguilon, Alderweireld och Kane har haft problem men sannolikt är redo att spela det här derbyt. Hos Arsenal saknas Pepe som är avstängd efter utvisning och Partey och David Luiz är eventuellt spelklara.

Båda har förbättrat försvarsspelet

Tottenham är kanske inte ett lika underhållande fotbollslag som man var när man var som bäst under Mauricio Pochettino men, av allt att döma, har José Mourinho lyckats göra dem till ett vinnande lag.

Till det här derbyt kommer man med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna och man har totalt endast släppt in ett 1 på dessa 5 matcher. Den defensiva tryggheten är, om något, ett resultat av Mourinhos förmåga att sätta ett välorganiserat försvarsspel. Med 9 insläppta mål på 10 matcher är man bäst i Premier League.

När det kommer till Mikel Artetas Arsenal ser det resultatmässigt klart sämre ut men också han har lyckats förbättra det som varit lagets akilleshäl under så lång tid – försvarsspelet. Problemet är dock att det har gått ut för mycket över det offensiva spelet.

Arsenal har totalt bara gjort 10 mål på 10 matcher och på de 6 senaste ligamatcherna har man endast mäktat med att göra 2 mål. I 4 av dessa 6 matcher har det totalt gjorts under 2.5 mål.

I 4 av Spurs 5 senaste ligamatcher har det blivit under 2.5 mål och mycket pekar mot att även den här matchen kommer att bli ganska tillknäppt och målsnål.

Båda lagen kommer från Europa League-spel i torsdags och även om man roterar en del i startelvorna så har vi tidigare att sett att det här täta matchandet ofta tar ut sin rätt i fråga om tempo och intensitet.

Tottenham har nackdelen av att komma från en bortaresa till Österrike medan Arsenal spelade hemma i London. I övrigt talar dock det mesta till Spurs fördel här. I ett derby är det visserligen inte sällan som logiken omkullkastas och har Arsenal har kapacitet att ställa till det för favoriten Tottenham här.

Min linje blir därför den att det här kommer bli en målsnål historia. Spelet blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.93
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: