26 december 2019 Bournemouth Arsenal Speltips

Speltips Arsenal – Watford 26/7: Fokus gästerna

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Watford måste ta poäng i den sista omgången för att kunna säkra nytt kontrakt i Premier League, och möter nu Arsenal den 26 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en säsong som inte riktigt varit som man tänkt sig i Watford, och den där magiska gränsen på 40 poäng för att vara helt på säker mark har man inte lyckats nå upp till efter 37 omgångar.

Faktum är att laget ligger på nedflyttningsplats med 34 poäng, och att man därmed har samma poäng men ett mål sämre målskillnad än Aston Villa. För att ta sig förbi behöver man ta fler poäng än laget från Birmingham i den sista omgången. Ganska klara förutsättningar? Inte sant?

Men att då möta ett tufft lag som Arsenal på bortaplan är ju inte optimalt. Däremot ska man ha med sig att hemmalaget nu inte har någonting att spela för överhuvudtaget, och nog snarare har sitt fokus på annat håll då man ska spela final i FA-cupen nästa lördag. Det är en match som är i huvudsakligt fokus nu.

Senast föll Arsenal också borta mot Aston Villa i en oinspirerad insats, men har å andra sidan gjort ganska bra resultat på slutet. Watford däremot har två raka förluster när man kändes på gång. Kan man sprattla tillbaka nu?

Odds inför avgörandet

Arsenal har under egentligen hela 2010-talet och kanske tidigare än så gjort sig kända som ett lag som har för många skador – och hela tiden viktiga spelare borta. Det här har varit ett år precis i samma anda och inte heller inför den sista matchen har man fått någon vidare ordning på det där skadeläget.

För som läget är nu kommer man att kunna sakna upp mot åtta spelare, och garanterat är fems-sex spelare helt borta. Det är Bernd Leno, Calum Chamber, Pablo Mari, Gabriel Martinelli och en annan mittback, Shkodran Mustafi, som inte kan spela. Vidare är inte Matteo Guendouzi tillgänglig då han straffas internt. Det här gör att Mikel Arteta måste ta och laborera ordentligt med sitt lag.

Som om det inte vore nog med det kan Reiss Nelson och Mesut Özil stå över med småskador, och förmodligen vilas dessa spelare nu med en match kvar att spela. Det är en final som man bör prioritera i det här läget helt enkelt.

Arsenal har som sagt ingenting direkt att spela för, men läget är såklart annorlunda hos gästerna. Där är det vinst som gäller för att säkra nytt kontrakt (och det kanske inte räcker). Men då är det såklart tungt att Etienne Capoue, Isaac Success, Daryl Janmaat och Gerard Deulofeu borta. Fyra spelare som hade knackat på dörren för att få spela i startelvan.

Så vad ska vi förvänta oss? En bra match tror jag.

Det har inte sprudlat om Arsenal på slutet, så Watford borde kunna lösa en pinne. Watford +0,5 (samma som X2) spelas till 1,95 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford +0,5
Odds: 1,95
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:00, söndag 26 juli 2020
TV:  [viasatextra]
Stream: