Speltips Liverpool Aston Villa 5 juli 2020

Speltips Aston Villa – Brighton 21/11: Öppet möte

Två offensiva lag i Aston Villa och Brighton gör upp i Premier League lördagen den 21 november 2020 och vi har höga förväntningar.

Det vore konstigt att inte ha förväntningarna uppskruvade ett par nivåer inför matchen mellan Aston Villa och Brighton, två lag som på lite olika sätt har imponerat under inledningen på den här säsongen.

Spelmässigt tycker jag att Brighton många gånger har varit värda mer, men det är ett lag som släpper in lite för många enkla mål, som saknar den där yttersta individuella spetsen och som kanske inte orkar prestera över 90 minuter i matcherna.

Aston Villa däremot är succélaget som efter sju spelade matcher ligger på en Europaplats, som har slagit fjolårsmästarna Liverpool i överlägsen stil och som öser på i sin offensiv med många spetsiga spelare.

Faktum är att Brighton hör till bottenstriden efter sin svaga poängskörd, men i övrigt tycker jag att man är ett lite underskattat lag.

En hel del påminner dessa lag om varandra med tanke på att det är offensiven som är det uppenbart viktigaste i sättet man angriper matcherna.

Odds på överspelet

Aston Villa har kanske inte den bredaste truppen i hela Premier League, men det är uppenbart att man har en startelva som håller bra klass och som ändå gjort att laget redan har kunnat vinna fem matcher. Trots att man har färre spelade matcher än många lag ligger man alltså på Europaplats då startelvan, som varit närmast ständigt återkommande, kunnat prestera på en jämn och hög nivå.

Men det finns fyra spelare som än så länge inte har kunnat bidra till lagets prestationer och som inte kommer att kunna spela här heller. Det rör sig om Björn Engels, Frederic Guilbert, Wesley och Tom Heaton. Fyra spelare som hade spetsat till konkurrensen, men som jag inte tror hade klivit in i startelvan hur som helst.

Brighton däremot har haft en lite skakig situation med sina skador och dessutom har man fått klara sig utan sin viktige kapten Lewis Dunk i tre raka matcher. Men den avstängningen är nu över och lagkaptenen är därmed åter i startelvan i den här matchen. Får vi anta. Det finns dock ett par spelare, Florin Andone och Alexis Mac Allister, som inte kan spela här. José Izquierdo, Solly March, Leandro Trossard och Aaron Connolly är alla osäkra kort och testas sent.

På pappret är det två ganska jämna lag, men med mer spets i hemmalaget. I grunden ser jag det här som två lag som har sin offensiva identitet tydlig för sig.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: