Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Brighton – Liverpool 28/11: Toppunderhållning

Underhållning i världsklass väntar när Premier League fortsätter den 28 november 2020 med mötet mellan Brighton och Liverpool.

Jag får ta och erkänna att min känsla var att Liverpool hade hittat någon form av stabilitet igen efter den tunga inledningen på säsongen, när man tappade sin nyckelspelare Virgil van Dijk, men i veckan åkte man plötsligt på en förlust mot Atalanta i Champions League. På hemmaplan. Med 0-2.

Det var en ordentlig smäll för självförtroendet, men faktum är att det är som upplagt för att Liverpool går vidare enkelt från gruppen ändå. Det räcker med en vinst mot FC Midtjylland för att så ska bli fallet och det ska mycket, mycket till för att Liverpool inte ska mäkta med det.

Nu kan man därför fokusera nästan helt och fullt på ligan. Det kan behövas efter ett par omgångar som varit lite upp och ner.

I för sig har man fem raka utan förlust, men två av matcherna har varit kryss och man ligger trots att tvåa bakom Tottenham Hotspur i tabellen.

Med endast nio poäng hittar vi Brighton först på placering nummer 16 i tabellen, något som sett till prestationerna känns lite ologiskt. I mina ögon är det här ett mittenlag, och snart tror jag att man kommer börja flyga igen. Senast tog man en tung vinst borta mot Aston Villa exempelvis.

Odds på målmarknaden

Brighton har egentligen inte kunnat formera precis det lag man hade önskat någon gång under hela inledningen på säsongen, då skadorna har gäckat laget sedan inledningen och egentligen bara fortsatt in i november månad. Som om det inte vore nog med det har man nu fått Alexis Mac Allister skadad också, på en skadelista som redan var för långt.

Dessutom, om vi ska fortsätta trycka på negativa saker, har man Tariq Lamptey avstängd inför den här tuffa hemmamatchen mot Liverpool. Drömförutsättningar? Knappast. Flordin Andone är borta sedan tidigare, medan Adam Lallana (säkert sugen på att spela här), Davy Pröpper, Leondro Trossard och José Izquierdo kommer att testas sent.

Kanske kan man ändå argumentera för att skadeläget i bortalaget är ännu värre inför helgens omgång, eftersom man har tyngre spelare och mer tongivande spelare för lagbygget borta. Joe Gomez, Virgil van Dijk och Naby Keita står alla utanför matchtruppen. Om det vill sig riktigt illa pselar inte heller Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade Chamberlain, Xherdan Shaqiri eller viktige mittfältaren Thiago heller.

Däremot kunde Mohamed Salah spela i veckans Champions League och är därmed tillbaka i fullt slag lite tidigare än vad man hade vågat hoppats på. En stor fördel för bortalaget alltså.

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos Betway. Det känns som en vidöppen match vi kommer att få se här. Gasen i botten alltså!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 13:30, lördag 28 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: