Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips Brighton – Sheffield United 20/12: Bottenmöte

Brighton är pressade att börja vinna fler matcher men i Sheffield United-lägret är läget klart mycket värre. Det mesta går emot tabelljumbon och det tror jag det kommer göra även här.

Brighton har bara vunnit två ligamatcher av tretton spelade den här säsongen och när jumbon Sheffield United står för motståndet lär man inte vara nöjda med något annat än tre poäng.

Fulham, en annan bottenkonkurrent, stod för motståndet i onsdags i en match som slutade mållös. Brighton står därmed på 11 poäng och lagen bakom knaprar in alltmer samtidigt som avståndet uppåt växer.

Man svarade för en fin insats då man fick med sig 1-1 i mötet mot Liverpool men därefter förlorade man mot både Southampton och Leicester. I de två senaste matcherna har man gått mållösa och vad gäller offensiven vill det till att man höjer sig i den här matchen.

Sheffield United kämpade återigen väl men som vanligt gav det inga poäng i hemmamötet mot Manchester United i torsdags. Trots en tidig ledning kunde bortalaget vända på steken och vinna med 3-2.

Efter 13 spelade matcher står man således kvar på 1 poäng och frågan är om det ens är möjligt att vända den här negativa spiralen.

På skadelistan hos jumbon finns O’Connell, Berge och Bryan. Hos Brighton saknas Andone och Izquierdo.

Ingenting talar för Sheffield United

Förra säsongens succégäng Sheffield United har hamnat i en mardrömsliknande spiral av motgångar. Trots att man i stort gör det mesta som man gjorde förra säsongen så tycks det som förgjort för dem.

Att Chris Wilder fortfarande är kvar som manager efter 12 förluster på 13 ligamatcher säger något om hur bra och viktig han har varit för den här klubben men nu har han av allt att döma nått vägs ände.

Brighton har tagit två poäng på de fyra senaste matcherna och endast vunnit två ligamatcher den här säsongen. Utifrån deras perspektiv är detta ett gyllne läge att knipa en ny trepoängare.

Brighton och Sheffield United är på många sätt väldigt olika i sin fotbollsmodell men det finns också likheter. Båda lagen spelar normalt enligt 3-5-2 och båda lagen har problem när det kommer till att förvalta sitt spel till målchanser och mål.

Uddlösheten förenar dem och det handlar i grund och botten främst om att de saknar den typen av spetsspelare som avgör matcher.

Men även om Brighton har dessa problem så är de inte i paritet med Sheffields. Brighton har trots allt gjort 15 mål, att jämföra med Sheffield Uniteds 7. Och till skillnad från Sheffield så är det mer effektiviteten än förmågan att skapa målchanser som saknas.

Sheffield Uniteds läge just nu är mentalt oerhört tufft och det är mycket som ska till för att man ska bryta detta negativa momentum. I min bok talar det mesta för att Brighton kommer att vinna den här matchen och det spelas till 1.69 gånger insatsen hos Campobet.

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 1.69
Bolag: Campobet
Spelstopp: 13:00 den 20/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: