Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips Brighton – Southampton 7/12: 3,40-oddsare

Med nyvunnet mot är det Brighton & Hove Albion tar sig an Southampton på Falmer Stadium. En tuff nöt att knäcka, förstås. Inför matchen tar Spelbloggare.se ställning för den ena sidan. 

Graham Potter och hans Brighton har haft det tufft. Extremt tufft. Men håller det kanske på att vända nu? Mycket talar det facto för det. Blott en av de sex senaste matcherna, med uddamålet mot Tottenham Hotspur, är förlorad och senast blev det 1-1 hemma mot Liverpool. Dessförinnan plockades en efterlängtad trea i bortamötet mot Aston Villa.

Det är inte vilket Southampton som helst som kommer till Falmer Stadium. Gästerna har varit ett av spelårets hittills främsta utropstecken och om de förmår att vinna den här matchen, då kopplar de på allvar kontakt med toppen. 

Och formen? Den ser kalasstark ut. Ja, om vi bortser från den knappa torsken mot Manchester United senast. Det följde upp sju förlustfria matcher, varav hela fem av dessa vunnits. Vartåt barkar det nu – nedåt eller uppåt?

Indisponibla för hemmalaget är Adam Lallana, Florin Andone samt Christian Walton. Dessutom står José Izquierdo, Alexis Mac Allister, Davy Pröpper och Neal Maupay som osäkra. Southampton har fortsatt Mohammed Saliso out. Framförallt är Danny Ings, utöver Nathan Redmond och William Smallbone, tveksam för spel. En mycket viktig pjäs, den interna skytteledaren. 

Känsla för krysset

Vi letar oss in på 1X2-marknaden där det presenteras ett massivt 3,40-odds för det oavgjorda utfallet. Det anser vi vara i överkant – ett högt odds kombinerat med en stark känsla för en tajt historia.

Brighton har hittat tillbaka, förvisso utan att briljera, men stabiliteten finns där och de visar sig återigen tuffa att handskas med. Detta medan Southampton inte vunnit på två matcher, förvisso tuffa sådana, men möjligen kan det ha viss inverkan på självförtroendet. Tror inte de kommer kliva ut alldeles för framåtlutat.

Ett något starkare bortalag, i alla fall just nu, men ett hemmalag som börjar få pejl på saker och ting. Ett som dessutom kryssat tre av deras fem senaste matcher.

Hos Betway får vi oddset och det synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: