5 februari 2020 Southampton Tottenham Speltips

Speltips Fulham – Southampton 26/12: Favorit på annandagen

Boxing Day är tillbaka i den engelska fotbollen och i det tidiga mötet mellan Southampton och Fulham har vi en solklar favorit den 26 december.

Nog vore det konstigt att inte ha ganska höga förväntningar inför den intensiva fotbollsdag som är Boxing Day i Premier League. Precis som vanligt väntar nästintill en full omgång i det som många kallar världens bästa fotbollsliga.

Det spelas sex matcher på lördagen, ytterligare fyra på söndagen och sen fortsätter det med fyra nya på måndagen. Sen fortsätter det egentligen i en liknande takt under hela jul- och nyårsledigheten.

Ett vanligt år innebär det här goda chanser för familjer att gå på fotboll tillsammans, men så blir inte fallet den här säsongen. När Craven Cottage förmodligen ekar tom på lördagen bidrar det till en stor nackdel för hemmalaget Fulham.

För det är en tuff match som laget ska ta sig an här. Nu möter man kanske Southampton i rätt läge, när laget är lite på dekis, men det är fortfarande 14 poäng som skiljer lagen i tabellen. Redan nu. Det vittnar en hel del om den stora skillnad som trots allt råder.

På ena sidan har vi ett Fulham som har två vinster på 14 försök, som inte ens snittar ett gjort mål per match och som släppt in bland flest mål av samtliga lag i hela Premier League hittills.

På andra sidan hittar vi ett Southampton som har fått ordning på det mesta i sitt spel, som bara har fyra förluster, och som dessutom har en okej form. Det faktum att man kanske kan beskrivas lite på dekis är att man har två raka poängtapp. Men detta har varit ett kryss borta mot Arsenal och en uddamålsförlust mot Manchester City. Inget att skämmas över alltså.

Bra slagläge för bortalaget

Tack vare en något uppåtgående trend för Fulham har man ätit ikapp avståndet uppåt, och har i skrivande stund inte mer än två poäng upp till säker mark. Dessutom har man ett antal lag, däribland Burnley och Arsenal, inom ett acceptabelt avstånd för att kunna ta ikapp.

Dessutom har man hittat rätt i sin defensiv och har nu tre raka matcher utan förlust i Premier League. Detta mot svårspelade lag som Liverpool, Newcastle och Brighton. Det gör att man bevisligen har hittat receptet för att täppa till.

Det finns stora problem framåt, och kanske är det vad jag tycker mest talar för Southampton här. Efter två lite mer försiktiga insatser är jag säker på att bortalaget vill trycka plattan i mattan här och verkligen gå för tre poäng.

Southampton draw no bet spelas till 1,72 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Southampton draw no bet
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 26 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: