Speltips Arsenal Newcastle

Speltips inför Arsenal – Everton 23/2: Formtoppade lag drabbar samman

Formstarkt möter formstarkt i veckoavslutningen från Premier League, som ska utspelas på Emirates Stadium. Arsenal mot Everton – och vi har ett skrällbetonat bettingtips inför matchen. Ryggar ni?

  Spela everton +0,5 mål (asian) till oddset 1,87
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

En nia mot tia i tabellen. Det låter kanske inte superhett. Men här är det väl det?

Dels är det två lag, Arsenal samt Everton, som fortfarande har tro och känn på platserna ut i Europa. Dels är det också två av seriens mest formstarka lag. Upplagt för fotbollsfest, kamp och nerv på Emirates Stadium, alltså.

Arsenals tränarskifte, nu till Mikel Arteta, har på allvar börjat skörda frukt och nu kan de stoltsera med nio matcher i följd utan förlust. Stärkt position i Premier League, liksom nästa slutspelsrunda i Europa League är nära sedan veckans 1-0-vinst borta över grekiska Olympiakos.

För exakt en vecka sedan, då i seriesammanhang, krossades ett stackars Newcastle United med 4-0. Lossnade totalt i den andra halvleken. Fyra olika målskyttar. Nicolas Pépé med en samt två assist.

Everton sedan december förra året och framåt har varit en betydligt trevligare historia än kontra innan. Sett till ett kortare tidsperspektiv har de spelat fem raka matcher utan att förlora, 3-2-0, och de två senare av dessa, mot Crystal Palace samt Watford, har vunnits. Sex baljor framåt på dem. Sundhetstecken, såklart.

Att det lättats upp på skadefronten kan vara en av förklaringarna till lyftet för Everton, som nu enbart har Jean-Philippe Gbamin med säkerhet indisponibel och därutöver André Gomes och Theo Walcott i riskzonen.

Och Arsenal? Calum Chambers, Kieran Tierney, Reiss Nelson och Cédric Soares på skadelistan. Lucas Torreira samt Sokratis ska statusen tittas på till närmare avspark.

Annons:

“Spelvärt 10-15 punkter nedåt”

Att ställas mot ett Arsenal i rådande form på Emirates Stadium kommer innebära problem för Everton, tro inte annat, men även bortalagets lyft är att ta i beaktning – och vi ser oddsen som något skeva inför matchen.

Everton har, som nämnt, bättrat på sig rejält; fem raka utan förlust, åtta mål framåt på tre matcher och under ordinarie tid bara två förluster på de 13 senaste matcherna – båda med uddamålen, mot Manchester City respektive Liverpool.

Och nu har hemmalaget fått något kort vila till matchen från torsdagens tuffa Europa League-match. Kan innebära några trötta ben på planen – och det är en faktor som kan spela en hyfsat stor roll i det hela.

Vårt speltips från Emirates Stadium blir Arsenal +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,87x hos Bet365. Det måste vara spelvärt i alla fall 10-15 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 000 kr spelkrediter i bonus!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,87
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 23/2
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: