21 januari 2020 Aston Villa Watford Speltips

Speltips inför Aston Villa – Watford 21/1: Val av sida i bottenmötet

Bottenmöte och blott en placering som skiljer dem åt, absolut, men formen och grundkapaciteten skiljer sig markant i Aston Villa kontra Watford. När de möter varandra under en av tisdagskvällens alla Premier League-matcher tar vi bestämt ställning.

Annons:

Nu är det, äntligen, onekligen på gång, Watford…

Bara för runt en månad sedan såg det becksvart ut; jumbo och med enorma svårigheter i varenda match, vecka efter vecka. Plötsligt har allt tvärvänt för Watford, som vi vet har stor kapacitet i deras spelarmaterial, och när man spelade oavgjort samt mållöst hemma mot Tottenham Hotspur i helgen innebar det den sjunde matchen utan förlust; 4-3-0.

Detta har i sin tur speglat av sig i Premier League-tabellen, var resan uppåt intensifierats med bestämdhet. Klubben har till och med tagit sig upp ovanför strecket och har förhoppningar till att man nu ska skapa sig ett glapp ner till den absoluta botten.

Men då kommer det krävas en seger borta över Aston Villa under tisdagskvällen – ett Aston Villa som står på platsen som nästjumbo, precis under sina motståndare och till dem har så lite som ynka pinnen att hämta in. En äkta sexpoängsfajt på gång!

Helgen kan Aston Villa vara med än tillfreds med. Detta efter att ha spelat lika med Graham Potters Brighton & Hove Albion – på bortaplan. Mindre glädjande var matchen dessförinnan; 1-6 i baken mot Manchester City. Onekligen blandad kompott.

Alltjämt störs båda lagen av skadeproblematik och för Aston Villa är Tom Heaton, Jed Steer, Johm McGinn, Keinan Davis, Wesley samt Jonathan Kodija utan tillgång för tränaren Dean Smith. Gästerna får klara sig utan Tom Cleverly, Sebastian Prödl, Daryl Janmaat, Will Hughes, Ismaila Sarr, Danny Welbeck och eventuellt Kiko Femenía.

Annons:

Watford mer väloljat

Det som Watford visar upp just nu är mäkta imponerande; att de förmått att kraftsamla på ett sätt som detta och klättrat så pass i tabellen. Plötsligt ser de stabila ut, tuffa att möta – och skrapar ihop poängen. Senaste förlusten kom för över en månad sedan. De kommer från 0-0 mot “Spurs” och det följde upp en kross, på bortaplan, av bottenkonkurrenten AFC Bournemouth.

Givetvis ska man baka in i analysen att Aston Villa till sist lyckades fixa oavgjort mot Brighton under lördagen, men det satt en bra bit inne och annars är formen inget att hurra över. För inte så länge sedan förlorade de också det omvända mötet med detta med siffrorna 0-3. Underlägsna då – risk för ny torsk nu?

I grundkapacitet ska det skilja en hel del mellan lagen – Watford hör, menar vi, hemma i mittenskiktet av tabellen. Nu har de också kommit in i en positiv spiral och ska därför ha alla chanser till att ta avstamp från bottenstriden.

Vi spelar Watford med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – till fullt acceptabla 2,09 gånger degen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Hämta upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,09
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, tisdag 21/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: