8 mars 2020 Chelsea Everton Speltips

Speltips inför Chelsea – Everton 8/3: Skev oddssättning

Söndagens tidiga Premier League-batalj, Chelsea – Everton, bör ses som en förhållandevis öppen match på förhand – något som oddssättarna inte verkar instämma i, och det öppnar upp för spelvärde.

  Spela Everton +0,5 mål (asian) till 2,03!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Två matcher, på förhand utsökta sådana, har vi att sätta tänderna i inför veckoavslutningen från Premier League. Först ut är Chelsea, som vill behålla deras Champions League-plats, och ett formstarkt Everton med Europaspel i kikaren.

Ni kan med andra ord räkna iskallt med en underhållande och spännande sammandrabbning från Stamford Bridge! Den stora frågan är; var landar poängen?

Chelsea stod för en finfin prestation när de i veckan passerade Liverpool i FA-cupen, vann med 2-0 på just Stamford Bridge. Gott om vila har de dessutom fått till denna match, så något behov av rotation ska inte finnas där. Men skadeproblematiken, det är en helt annan sak. Flertal färgstarka pjäser som kommer behöva stå åt sidan.

Everton gnetar på i Premier League och har redan slutat av det förra kalenderåret sett väsentligt bättre ut, kontra innan dess. Huruvida de vaknat för sent eller ej, det återstår att se. Kommer krävas fantastiska resultat under slutspurten för att kunna ta en av de åtråvärda platserna ut på den europeiska scenen.

För en vecka sedan fick de oavgjort, 1-1, hemma mot Manchester United och förlorade innan dess med knappa uddamålet när Arsenal besöktes. Det följde emellertid upp en förlustfri svit om fem matcher, så formen är det inga problem med. Gäller bara att kunna skörda resultat när svårighetsgraden höjs.

Annons:

Värdet på bortalaget

Undertecknad har svårt att se Everton som så klara underdogs som spelbolagen menar att de ska vara – att Chelsea står i siffror runt 1,80-1,90 för att vinna matchen på de flesta hållen och kanterna.

Dels ser Everton solida ut just nu, har höjt deras egen nivå avsevärt och möter ett Chelsea som tenderar att svaja en hel del i prestationerna. Fallit som storfavoriter vid ett antal tillfällen under spelåret.

Kanske framförallt är Chelseas skadeproblematik att ta hänsyn till. N’Golo Kanté, Marco van Ginkel, Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic, Tammy Abraham (skadade) och avstängde Jorginho missar matchen med säkerhet. Därutöver är trion bestående av Willian, Andreas Christensen samt Mateo Kovacic tveksamma för spel.

Desto bättre ser det ut på truppfronten för det formstarka bortalaget, som fortsatt saknar Jean-Philippe Gbamin och Morgan Schneiderlin. Lucas Digne och Séamus Coleman osäkra.

Visst borde ett antal punkter skjutas över från krysset och tvåan till det raka hemmaspelet här? Vi klagar dock inte och ser istället möjligheten att utnyttja det hela.

Vårt speltips – Everton +0,5 mål (asian handicap) till en bit över dubbla insatsen hos Bethard. Spelet sitter då vid oavgjort eller bortavinst på Stamford Bridge.

Annons:
   Rygga spelet hos Casumo SPort – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,06
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 8/3
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: