2 mars 2020 Portsmouth Arsenal Speltips

Speltips inför Crystal Palace – Arsenal 11/1: Vasst derbyspel!

Lördagens startskott från Premier League tas från Selhurst Park, varifrån det vankas derby mellan Crystal Palace och Arsenal. Gästerna har förbättrat sig under Mikel Arteta, men förtjänar de ett favoritskap av denna storlek?

Annons:

Bättre har det absolut, det ska man inte bortse från, under Mikel Arteta – men samtidigt sprudlar det knappast om Arsenal, som under spanjorens ledarskap först löst följande resultat:

AFC Bournemouth – Arsenal: 1-1
Arsenal – Chelsea: 1-2
Arsenal – Manchester United: 2-0
Arsenal – Leeds: 1-0

Nu var det ett i stora delar b-betonat “Gunners” som mötte Leeds United i FA-cupen senast, men insatsen var alltjämt katastrofal likväl som oroväckande; under den första halvleken blev de till och med helt utspelade. Då mötte de ändå ett lag som huserar i The Championship.

Väl i Premier League hittas man precis i mitten, på tiondeplatsen, och det är faktiskt platsen bakom just Crystal Palace. Ynka pinnen som skiljer dem åt och de båda har alltjämt Europaplatserna inom räckhåll. Bakom seriens topp fyra och en bit ner på den undre tabellhalvan är det försvinnande små avstånd.

Crystal Palace, som är svårt skadeskjutet och således haft det svårt att fokusera på flera fronter, åkte ur FA-cupen mot Derby County. Innan dess hade man radat upp dubbla bortakryss, ena mot Norwich City och andra mot Southampton. Vartåt barkar nu?

Annons:

Skadeproblem – men kan skrälla

Den här frånvarolistan för Palace? Den är prydd av Mamdou Sakho, Joel Ward, Jeffrey Schlupp, Scott Dann, Andros Townsend samt Luka Milivojevic. Dessutom osäkerhet runt Wilfried Zaha, Christian Benteke, Max Meyer, Jairo Riedewald, Victor Camarasa och Patrick van Aanholt. Flera ur den senare skaran väntas dock kunna medverka, däribland Zaha samt Benteke.

Trots detta ger vi Crystal Palace goda möjligheter till ett bra resultat mot Arsenal. Formen är knappast toppad, men ändå utan att det på något sätt skulle vara på tal om kris. Över det stora hela varit rätt framgångsrika under säsongen, i relation till vad man kanske kunnat vänta.

Att Arsenal, i ett derby och på bortaplan, står i under dubbla insatsen för att vinna kan vi inte för något i världen köpa. De har visserligen fått ett lite lyft på senare tid, men utan att direkt imponera. Det kanske bara är att inse; att spelarmaterialet inte är bättre än såhär. Nu saknas också Calum Chambers, Kieran Tierney och eventuellt Héctor Bellerín.

+0,5 mål (asian handicap) på Crystal Palace tar vi alla dagar i veckan till oddset 2,05, som erbjuds av Bethard. Värde runt 15 punkter nedåt?

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 11/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: