Speltips Leicester Sheffield United 16/7 2020

Speltips Leicester – Wolverhampton 8/11: Målsnålt igen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förra säsongens båda möten mellan Leicester och Wolverhampton slutade 0-0 och det finns en hel del som pekar mot att de här jämnstarka lagen åter kommer ta ut varandra.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leicester inledde säsongen starkt med tre raka övertygande segrar. Därefter dippade man i två matcher för att sedan på nytt resa sig och vinna mot Arsenal och Leeds i de två senaste ligamatcherna.

Efter 7 omgångar står man på 15 poäng, vilket är en inledning som endast Liverpool toppar. Bortsett från de två sämre insatserna i förlusterna mot West Ham och Aston Villa så har man trots ett tätt spelschema och trots stora skadeproblem i backlinjen överlag sett väldigt stabila ut, precis som man gjorde under förra säsongen fram till corona-uppehållet.

Om Leicester är den ena stora utmanaren till de mer etablerade topplagen så är Wolverhampton den andra. Bortsett från 4-0-förlusten mot West Ham så har Wolves fortsatt att leverera sin, ofta målsnåla och defensivt solida, fotboll som blivit deras adelsmärke.

Man har vunnit tre och kryssat en av sina fyra senaste matcher och totalt har man endast släppt in ett mål på dessa matcher. 1-1-matchen hemma mot Newcastle var en missräkning men i senaste omgången kunde man besegra Crystal Palace med 2-0. Därmed är man två poäng bakom Leicester med 13 inspelade poäng efter 7 matcher.

Hemmalaget har som sagt en del skadebekymmer där Soyoncu, Amartey, Evans, Ricardo Pereira, Ndidi samt Castagne fortsatt lär saknas. Hos Wolves saknas endast Jonny Castro och Marcal.

Tight och målsnålt

Förutom skadeproblematiken så har Leicester även ett spelschema som inte talar till deras fördel i det här mötet. I torsdags ställdes man mot Sporting Braga i Europa League vilka man, ganska komfortabelt, kunde besegra med 4-0.

Offensivt har Leicester sett betydligt vassare ut än Wolverhampton men de senare bör ha något mer energi i det här läget. Framförallt besitter man en oerhörd förmåga att stänga igen försvarsmässigt. Wolves målskillnad på 8-8 efter 7 matcher säger en hel del om den saken.

Förra säsongens möten mellan de här lagen säger också en del om lagens förmågor och hur pass jämnstarka man är. De båda mötena slutade mållösa och förutsättningarna inför den här matchen ger att mycket pekar mot en liknande jämn och målsnål tillställning.

Leicester har den vassare offensiven samt hemmaplan men de bör också vara något mer slitna och de ställs mot ligans, kanske, försvarsstarkaste lag just nu. Det är svårt att se något annat än att det här kommer att bli en väldigt jämn match.

Wolverhampton har bara släppt in 1 mål på de 4 senaste matcherna och det har blivit under 2.5 mål i samtliga dessa.

I förra säsongens 0-0-matcher var det som att de här båda lagens styrkor och svagheter tog ut varandra och den ekvationen är på många sätt logisk. Av allt att döma finns det all anledning att tro på något liknande här. Spelet blir därför att det görs under 2.5 mål samt att något av lagen går mållösa.

Jämför odds: