14 april 2018 Stryktipset Speltips

Speltips Manchester City – Fulham 5/12: Enkel vinst

Manchester City vann med otroliga 5-0 senast och siktar på något liknande hemma mot Fulham i Premier League den 5 december 2020.

Det här har varit en höst som allt mer börjar likna den höst som Manchester City såg framför sig när säsongen skulle dra igång. Inledningen på säsongen var nämligen inte så bra, men nu har Pep Guardiola sett ut att få ordning på sitt lag.

Det gör att Manchester City nu sakta men säkert kan klättra i tabellen, parallellt med att man imponerar och går mot slutspelet i Champions League. Manchester City är redan klara för nästa runda och kan därmed fokusera mer på ligaspelet i det här skedet.

Det är nog klokt att göra det, med tanke på att Manchester City alltså tappat lite mark sett till toppskiktet. Man vill inte tappa mer mark – och speciellt inte nu när man valt att förlänga med Pep Guardiola. Det är ett längre commitment som gäller och då vill man ha någonting att bygga vidare på.

Manchester City vann med hela 5-0 senast och jag kan tänka mig att man vill göra något liknande i den här matchen.

Då väntar Fulham, det lag som i mina ögon varit klart sämst när man varit dåliga. Däremot har man fått lite ordning på slutet, förstärkt laget med ett par inlånade spelare och tagit ett par viktiga poäng. Men defensiven är direkt undermålig – och det lär synas mot Manchester City.

Manchester City kör över motståndet

Det har varit lite fram och tillbaka med skadesituationen i Manchester City, men nu kan vi konstatera att Pep Guardiola i stort sett helt kan formera det lag som han önskar och vill. Det gör att han har extremt många bra spelare att välja bland.

Nu är det egentligen bara anfallaren Sergio Aguero som står som lite osäker. Argentinaren har uppenbara problem med sin kropp i den här lite högre åldern, och det är i mina ögon det enda som kan hindra klubben från att förlänga hans kontrakt.

För nu sitter legendaren – alltså den mesta målskytten någonsin i klubbens historia – på ett utgående kontrakt och man har ännu inte bestämt sig. Märkligt i sig kan jag tycka, men skadorna måste vara förklaringen. Hur som helst får Manchester City en stark startelva på planen redan från start i den här matchen.

Fulham har inga enorma problem med skador inför den här matchen heller, men saknar två defensiva spelare i Kenny Tete och Terence Kongolo. Det intressanta blir möjligen att jämföra startelvorna och där är det så stor klasskillnad att jag knappt orkar redogöra för den.

5-0 senast och det var nog bara ett smakprov på vad som skulle komma här.

Manchester City -2,25 (asian handicap) spelas till 1,79 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,25 (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 5 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: