Speltips Manchester City Arsenal 17 juni 2020

Speltips Manchester City – Newcastle 26/12: Måstemöte

Boxing Day är tillbaka i Premier League och Manchester City gäller som klar favorit hemma mot Newcastle United den 26 december.

Nog vore det konstigt att inte älska den engelska fotbollstradition som är Boxing Day, en dag med full omgång i Premier League och jullediga människor som vallfärdar till arenorna. Nu råkar det vara ett coronaår och publiken får troligen inte komma alls, men att matcherna ska spelas kan ändå ge någon form av julefrid.

För fotbollen blir det här också lite speciella tider, men matcherna ska såklart spelas. Manchester City spelar hemma mot Newcastle United i ett möte där man omöjligen kan gälla som någonting annat än klara favoriter på förhand.

Manchester City är ett rakt igenom bättre fotbollslag och även om tabellen inte påvisar det (det skiljer inte mer än fem poäng mellan lagen) så ska Pep Guardiolas lag alltid vara överlägsna det lag som Steve Bruce kan ställa på banan.

Förra säsongen vann Manchester City exempelvis med 5-0 på hemmaplan och me dklara 0-2 på bortaplan. Hela 7-0 sett över två matcher tyder på en klasskillnad som man egentligen inte kan blunda för.

Men det som möjligen oroar en del i hemmalaget Manchester City är att man sett skakiga ut och det är främst offensiven som inte klickar. På 13 omgångar har man bara gjort 19 mål, två fler än Newcastle United, och det gör att man nu halkat efter ganska ordentligt.

Smällkaramell i jul

Om vi håller oss till matcherna i Premier League, som trots allt är det relevanta för att verkligen få grepp om lagens form, kan vi konstatera att Manchester City kommer till matchen med en något bättre trend. Man har fem raka matcher utan förlust, varav tre vinster, och har med det klättrat en del i tabellen.

Det som är problemet är antalet gjorda mål och i tre raka matcher har man inte kunnat göra mer än ett mål. Det gör att vi sällan får se de där klassiska utklassningarna som det kändes som att Manchester City hade tagit patent på ett tag.

Newcastle United har två raka sämre insatser, poängtapp mot Fulham på hemmaplan och storförlust mot Leeds United på bortaplan. Nu står man inför en ännu svårare uppgift och min känsla är att man får det tufft här Manchester City.

Newcastle +2,75 (asian) spela till 1,68 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Newcastle +2,75 (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, lördag 26 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: