26 december 2019 Manchester United Newcastle United Speltips

Speltips Manchester United – Aston Villa 1/1: Nyårsdagen

Det är full fart med dubbla matcher i Premier League redan på nyårsdagen 2021. Vi rekar med odds inför Manchester United mot Aston Villa.

Om man bara slänger ett snabbt öga på tabellen finns det ingenting som talar för att det här är två lag som ska ha någon form av oro eller negativ känsla i laget, kring truppen eller omkring klubben. Det borde nämligen vara fullständig harmoni.

Men det kan man inte riktigt säga om läget i Manchester United, där Ole Gunnar Solskjaer konstant är ifrågasatt och där spelet inte har sett särskilt bra ut under hösten och inledningen på säsongen.

Men med det sagt är Manchester United med i toppstriden och kan, med en vinst här, på allvar sätta press på Liverpool som serieledare. Det såg man kanske inte framför sig och det tänker man kanske inte sig med tanke på hur det låter.

Aston Villa däremot borde vara helnöjda, med tanke på att man är en del av toppstriden, har läskigt fin form på slutet och fortsätter att rada upp goda prestationer. Ett par poäng till och man kan redan nu räkna in nytt kontrakt och det var väl ändå det huvudsakliga målet med säsongen? Rimligen.

Litar inte på Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf öppnade upp om en ryggskada i en intervju för ett tag sedan och bevisligen har det krånglat en del för mittbacken under hela det här året egentligen. Med det enormt täta spelschemat blir det aldrig någon rast, aldrig någon ro och framför allt aldrig någon ordentlig vila för den typen av förslitningsskador. Nu senast fanns mittbacken inte med och det återstår att se om han finns med i laget på nyårsdagen.

Vad vi vet är att en annan mittbacke, en viss Marcos Rojo, absolut inte kan spela den matchen och det mesta pekar på att argentinaren har gjort sitt i Manchester United. Det är ingen vild gissning att han lämnar i januari månad nu när fönstret öppnar igen.

I bortalaget Aston Villa har det tidigare funnits stora problem med skador, men nu ser det klart bättre ut, och senast fanns inte minst Tyrone Mings tillbaka i både laget och startelvan.

I övrigt ska man ha med sig att Wesley inte har spelat på ett tag och att Ross Barkley må vara spelklar, men förmodligen inte är redo för mer än ett inhopp efter en lång frånvaro.

Aston Villa +1 (asian) spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsafe. Det känns som att Manchester United har överpresterat resultatmässigt, i förhållande till spelmässiga prestationer, ett bra tag nu. Det väntar en backlash.

Speltips:

Speltips: Aston Villa +1 (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 1 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: