Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips Newcastle – Brighton 20/9: Fördel bortalaget

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Graham Potters Brighton fick en tuff start mot Chelsea och nu väntar Steve Bruce Newcastle och det blir en annan slags utmaning. Höjden i Brightons spel är dock klart högre och det bör fälla avgörande här.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Brighton föll med 3-1 hemma i premiären mot storsatsande Chelsea men det var insats som man inte behöver skämmas för. Graham Potter bygger vidare på det spelsätt han etablerade under förra säsongen och det ser fortsatt intressant ut – men också fortsatt naivt i vissa stunder.

Spelmässigt var man hela tiden med i den här matchen och offensiven var ofta frejdig och underhållande men likväl släpper man in tre mål mot en mer effektiv motståndare. Ser man till resurser och spelarmaterial är det dock inte så konstigt och kan Brighton fortsatta med det man gör mot lite sämre motstånd bör man ha goda chanser till att göra det resultatmässigt bättre än förra säsongen.

Det visade man, om inte annat, i Ligacup-mötet mot Portsmouth i torsdags där man roterade nästan hela laget men ändå dominerade fullständigt och vann med 4-0. Viktor Gyökeres fick chansen från start och gjorde mål och den förre J-Södra-spelaren, Peter Gwargis, fick göra ett inhopp för ”svensklaget” Brighton.

När det gäller Steve Bruce Newcastle så ser det inte alltid så vackert men av inledningen på säsongen att döma är det fortsatt effektivt. I premiären bortaslog man West Ham med 2-0 och med en ny startelva i Ligacupen mot Blackburn höll man återigen nollan och vann med 1-0.

Newcastle har ett par spelare skadelistan, vilket var något man drogs med under förra säsongen. Bland andra, Schär, Gayle, Dubravka och Dummett lär saknas. På Brightons skadelista finns Pröpper, Walton och Izquierdo.

Den gamla skolan mot den nya

En genomgång av de här båda lagens inbördes möten är ganska iögonfallande i bemärkelsen hur extremt få mål som gjorts i de här matcherna. Båda mötena förra säsongen slutade 0-0. På de senaste 6 matcherna har det endast gjorts totalt 4 mål. 4 av dessa 6 matcher har slutat oavgjort och Brighton har vunnit 2.

Newcastle har således inte besegrat Brighton sedan februari 2017 och min ingång till den här matchen är att den sviten kommer att förlängas. Många är dock de som har underskattat detta Newcastle. Många förståsigpåare fnissade åt utnämningen av Steve Bruce som huvudtränare inför förra säsongen men han har verkligen bevisat att han kan göra resultat med ett klart begränsat spelarmaterial.

Potters resurser och trupp att laborera med i Brighton är på ungefär samma nivå men han har valt en helt annan väg och på så vis är det här ett väldigt intressant möte. Den gamla skolans 4-4-2 med långa bollar på Andy Carroll mot Potters modernare metoder.

Newcastle mötte ett svagt West Ham i premiären medan Brighton ställdes mot ett stjärnspäckat Chelsea och på så vis är det svårt att jämföra prestationerna. Min bedömning är hursomhelst att de kvaliteter Brighton besitter borde kunna straffa Newcastle i den här matchen.

Matchbilden lär komma att domineras av bortalaget vad gäller bollinnehav men resultatmässigt kommer det säkerligen fortsatt vara en jämn kamp precis förra säsongens möten. Men i Brightons fotboll finns en utvecklingspotential som Bruce lag saknar och det tror jag kommer visa sig här. Spelet blir att Brighton vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton 0 (asian handicap)
Odds: 1.85
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 20 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: