Speltips Chelsea Manchester City 25 juni 2020

Speltips Newcastle – Chelsea 21/11: Tidigt möte

Med tidig avsparkstid lördagen den 21 november 2020 möts Newcastle och Chelsea i Premier League. Vi rekar med odds.

Det har varit ett ganska tafatt landslagsuppehåll och att få vara tillbaka med fullt fokus på ligafotbollen är skönt. Det är framförallt skönt att kunna fokusera på Premier League igen, och inte mindre än fyra matcher står på lördagens schema.

Newcastle gäller som klar underdog inför matchen hemma mot Chelsea och detta trots att man egentligen har gjort en ganska bra säsongsinledning. Men det är ojämna prestationer och det har inte varit särskilt imponerande sådana mot de lite bättre lagen. Man förlorade exempelvis med hela 1-4 hemma mot Manchester United.

I mina ögon är Chelsea dessutom ett bättre lag, så den utmaning som väntar på lördagseftermiddagen, tidigt ska sägas, blir inte den enklaste den här säsongen direkt.

Newcastle är inte heller inblandade i den desperata bottenstriden och har inte det incitamentet att kriga som galningar. Men på hemmaplan är man ofta ganska starka, så det är möjligen en faktor som kan tala för hemmalaget.

Efter en trevande säsongsstart har Chelsea fått ordning på det nya lagbygget och det är uppenbart att man i sina bästa stunder håller en nivå som få andra kan matcha.

Chelsea är klara favoriter 

Det har varit en minst sagt skadefylld inledning på säsongen för Newcastle och det finns inte mycket som pekar på att man är på väg att få ordning på den problematiken. Snarare har det blivit värre med uppenbara bakslag på Jonjo Shelvey och Matt Ritchie på sistone, två spelare som annars hade varit aktuella som nyckelspelare.

Men inför matchen mot Chelsea är detta inte de enda två spelarna som står utanför laget. På grund av skada kommer inte heller Dwight Gayle, Martin Dubravka, DeAndre Yedlin eller Paul Dummett att kunna spela. Det är ett gäng tuffa tapp, måste man ta och säga. Callum Wilson och Ryan Fraser testas däremot sent.

På det hela taget är Newcastle ett klart svagare lag än Chelsea och i ett sådant läge är det såklart inte optimalt att dessutom sakna några av sina viktigaste spelare.

I bortalaget finns det frågetecken kring Ben Chilwell, men vad vi vet är att Christian Pulisic, Billy Gilmour och Kai Havertz med all säkerhet inte spelar. Men den startelva som Frank Lampard formerar kommer garanterat att hålla toppklass ändå.

För egen del tycker jag att han borde ge mer förtroende till den djupt underskattade Olivier Giroud, som inte minst hade lekstuga med Victor Nilsson Lindelöf i veckan. Men det lär bli Tammy Abraham längst fram, före den franske VM-vinnaren. Det är lite märkligt kan man tycka.

Chelsea vinner spelas till 1,51 gånger smeten hos Betsson. Det kan tyckas lågt, men det är ett bra slagläge för gästerna här.

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1,51
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: