10 december 2019 Salzburg Liverpool Speltips

Speltips Newcastle – Liverpool 30/12: Holmgång

Newcastle United riskerar ordentligt manfall inför onsdagens möte med Liverpool i Premier League. Matchen spelas den 30 december 2020.

Säsongen fortsätter i en rasande fart och nyårsledighet blir det inte tal om för några spelare direkt. Här är det istället fullt fokus på att fortsätta spela matcherna i Premier League, såvitt det inte blir som i Manchester Citys fall med uppenbar smitta i laget.

Hur som helst har den här säsongen i stort kunnat fortsätta på ett bra sätt, även om det klagas en del på det täta spelschemat. Det märks inte minst nu.

Liverpool har på slutet sett ruskigt starka ut och i mina ögon var man, främst i den första halvleken, väldigt spetsiga mot West Bromwich. Men man fick inte in det där dödande andra målet och tappade sedan till 1-1 i slutskedet.

Nu är det flera andra lag som krampar en del i toppen och serieledningen känns ganska given, men för att bibehålla den vill man nog gärna vinna borta mot Newcastle. Inte minst med den senaste matchen i åtanke.

Newcastle United går okej, men har nu fyra raka matcher utan vinst och har på slutet förlorat två raka bortamatcher. Men nu tror jag att det kan passa laget att verkligen backa hem och göra det tufft för gästerna.

Newcastle skäms inte – backar hem

Det har varit en säsong med flera tunga tapp och det finns flertalet spelare som inte ens har kunnat visa sig på styva linan för Newcastle United på hela hösten. Det finns också flertalet spelare som nu har lagts till på skadelistan senare.

Det rör sig inte minst om Ryan Fraser, som nu är så pass skadad att han är helt utanför truppen till den här matchen. Med största sannolikhet gälle det även Jonjo Shelvey, som inte har fått en flygande start på säsongen. Corona har kommit in och spökat till det, varpå Jamaal Lascelles och Allan Saint-Maximim nu måste stå över. Sedan tidigare vet vi att Martin Dubravka och Paul Dummett inte går att räkna med, medan Jeff Hendrick inte heller varit i fullt slag eller spel på allvar.

I bortalaget är tappen ännu tyngre och precis som Jürgen Klopp befarade har det blivit ett våldsamt problem med ett så tätt matchande. Nu har man flera av sina givna startspelare borta och det gör att man kommer att röra om en del i laget nu.

Konstantino Tsimikas, Virgil van Dijk, Diojo Jota, James Milner, Joe Gomez, Joel Matip, Naby Keita och troligen även Thiago Alcantara står utanför spel i den här matchen.

Newcastle +1,75 (asian) spelas till 1,81 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Newcastle +1,75 (asian handicap)
Odds: 1,81
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, onsdag 30 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: