Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips Norwich – Brighton 4/7: Vinna eller försvinna

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Så har snacket varit sedan en bra tid tillbaka – att det är ”sista chansen” för Norwich City, men nu är det väl så på allvar? Härnäst väntar Graham Potter och hans Brighton & Hove Albion, en av bottenkonkurrenterna, hemma på Carrow Road. Spelbloggare rekar matchens bästa val av spel!

  Rygga vårt spel hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vinna eller försvinna – nästan i alla fall

Tiden rinner Norwich ur händerna. Pressen blir större och snart kan drömmen om nytt kontrakt vara ett minne blott.

Med blott fem vunna på 32 matcher är de sist i serien med sex omgångar kvar samt sju poäng som skiljer dem från Watford närmast på säker mark. Med andra ord: nu måste de börja vinna matcher, i plural. Torsk nu, och då kan vi väl avskriva det hela omedelbart?

Onsdagens match mot Arsenal slutade i en 0-4-förlust på Emirates Stadium – en match där det var total klasskillnad i, och som Norwich efter ett par mål i baken kanske ställde in siktet med på denna batalj? Helheten stämmer fortsatt inte, målproduktionen är minimal och när tempot höjs i matcherna har man svårt att haka på. Och framförallt har Teemu Pukki slutat måla.

En bättre sits är Brighton & Hove Albion i, flera platser och sex pinnar till trion i botten. Krävs med andra ord inte mycket för att säkra det hela och det är nästan så att en vinst nu skulle bli spiken i kistan för deras del.

Brighton, under Graham Potter, med förflutet i Östersunds FK, spelar en bollinnehavsinriktad fotboll. En optimistisk sådan. Länge var de också framgångsrika i resultatraderna, för att det hela tonat ut – men där man fortfarande ser små frön planteras till vad klubben kan komma att utvecklas till. Framtiden ser rätt ljus ut, eller hur?

Tack och adjö, Norwich…

Sista chansen, det värderar vi – nästan – det här vara för Norwich och den bestämda känslan är att spelarna kommer lämna Carrow Road med svansen mellan benen. Det är kanske så enkelt att de inte håller i den här konkurrensen, har en för tunn trupp, och det visar inte minst statistiken på; 21 förluster av 32 möjliga. Fyra raka i PL nu, alla utan att ha målat framåt.

Brighton har laddat upp väl till den här matchen, i och med att de roterade till mötet mot Manchester United (0-3) och det visar på att man ser detta som en nyckelbatalj. Annars har spelet varit lovande efter uppehållet med 2-1-vinsten över Arsenal samt 0-0 mot Leicester City.

Det är alldeles uppenbart fördel för Brighton inför matchen och vi ser den som större än oddsen indikerar på. De är bättre, i bättre form samt mer utvilade. Utöver rotationen senast också fått en dags längre vila. Betyder mycket i dessa tider av tätt matchande.

En risk kan vara att Brighton skulle kunna vara nöjda med oavgjort och att de blir mer bevakande om det står lika på tavlan närmare slutet. Därför ser vi ett värde i att åtminstone halvt säkra upp oss på ett sådant resultat.

Vi spelar således Brighton med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – till strax under dubbla insatsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få 1 250 kr spelkrediter i bonus!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton & Hove Albion -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 13:30, lördag 4/7
TV: 
Stream: