9 februari 2020 Manchester City West Ham Speltips

Speltips Sheffield United – West Ham 22/11: Pressat hemmalag

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den svåra andra säsongen är ett faktum för Sheffield United. Nu väntar ett West Ham som inlett säsongen lovande och som bör ha goda chanser mot en motståndare i ett pressat läge.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Förra säsongens succélag Sheffield United har fått en start på den här säsongen som knappt kan bli mycket sämre. Efter 8 spelade matcher har man endast plockat 1 poäng vilket ger en bottenplacering i tabellen och en uppförsbacke som det kommer krävas en hel del för att klara av.

Än så länge sitter i alla fall den nyss så omhuldade succé-managern Chris Wilder kvar bakom spakarna men frågan är hur länge tålamodet kommer finnas kvar. Wilder är dock främsta anledningen till att man överhuvudtaget är ett Premier League-lag och den bakgrunden bör kunna ge honom mer tid.

Den enda poängen så här långt tog man mot Fulham och därefter har man, till Wilders försvar, ställts mot tufft motstånd. Man förlorade med uddamålet mot både Liverpool och Manchester City och senast föll man mot Chelsea med klara 4-1.

West Ham står på 11 poäng efter 8 matcher men också de har mött svårt motstånd i de senaste matcherna. Innan landslagsuppehållet besegrade man Fulham med 1-0 men i matcherna dessförinnan hade Leicester, Tottenham, Manchester City och Liverpool stått för motståndet av vilka man endast förlorade mot de sistnämnda.

Hos West Ham finns just nu Yarmolenko, Ogbonna, Noble och Antonio på skadelistan men där de tre senare kan komma att vara aktuella för spel här. Hos hemmalaget lär Mousset, Fleck, Brewster, Egan och Stevens saknas.

Fördel bortalaget

West Hams 11 poäng så här långt ger en mittenplacering i tabellen men man har visat tendenser som talar för att man komma att klättra uppåt. Inte minst imponerar de övertygande segrarna mot konkurrenterna Wolverhampton (4-0) och Leicester (3-0).

Därtill har man svarat för en heroisk upphämtning då man spelade 3-3 mot Tottenham samt ett stabilt kryss hemma mot Manchester City (1-1).

Totalt sett ger detta en övervägande positiv bild av David Moyes West Ham så här långt. 4-1-förlusten mot Everton är den enda plumpen i protokollet men i övrigt har man presterat på en jämnhög nivå.

Sheffield United har inte varit så mycket sämre än förra säsongen som tabellen gör gällande, men det finns någon sorts sanning i begreppet ”den svåra andra säsongen”. Delvis handlar det om att motståndarna lärt sig hur man bäst bemöter Wilders 5-3-2-system och att de gör de med större respekt. Delvis handlar det möjligen om att Sheffield överpresterade förra säsongen.

Den här säsongen har man i alla fall inte fått någonting gratis och när varken målen görs eller poängen trillar resulterar det snabbt i en negativ spiral och det är där man nu befinner sig.

Mot Chelsea senast rann det iväg en aning men i övrigt har man spelat jämnt mot alla lag och det kommer det sannolikt bli även i den här matchen.

Men Wilders spelarmaterial är begränsat och att bryta detta negativa momentum är ingen enkel uppgift. Även om matchen blir tät och jämn talar ändå det mesta för att West Ham, tack vare större individuell skicklighet och bättre självförtroende, kommer att gå segrande.

Mitt spel blir därför att West Ham vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort till 1.78 gånger pengarna hos 888sport.

Jämför odds: