5 februari 2020 Southampton Tottenham Speltips

Speltips Southampton – Sheffield United 13/12: Pressad jumbo

Southampton är tillbaka på vinnarspåret efter segern senast medan Sheffield United knappt längre vet vad vinna är för någonting. Det mesta talar för att det kommer förbli så även efter den här omgången.

Southampton har inlett Premier League-säsongen mycket övertygande. Inför mötet mot Brighton i måndags hade man dock ett kryss mot Wolverhampton och en tung 3-2-förlust mot Manchester United (trots ledning med 2-0 i halvtid) i ryggen.

Därför var det nog extra viktigt att man lyckades studsa tillbaka och ta tre poäng i Brighton. I den här matchen var det också hemmalaget som tog ledningen men nu var det Southampton som svarade för vändningen då Danny Ings, som var tillbaka efter skadefrånvaro, kunde slå in 2-1 på straff i den 81:e minuten vilket blev slutresultatet.

Southampton har därmed fortsatt tätkänning med sina 20 poäng efter 11 spelade matcher.

19 poäng sämre och så långt ifrån tätkänning man kan komma finner vi tabelljumbon Sheffield United. I söndags inkasserade man sin sjätte raka förlust hemma mot Leicester då man föll med 2-1 efter att bortalaget avgjort i den 90:e minuten.

Motflytet fortsätter att grina Chris Wilder och hans manskap i ansiktet då det är värt att notera att fem av dessa sex förluster förlorats med uddamålet. Förra säsongens succélag har alltså bara skrapat ihop en pinne (1-1 mot Fulham) på 11 spelade matcher och frågan är hur man ska kunna vända den här negativa spiralen.

På skadelistan hos jumbon finns O’Connell medan Stevens, Ampadu och Mousset kan vara tillbaka i laget. Hos Southampton var viktige Ings åter i spel som inhoppare senast och i övrigt har man, som det ser ut, fullt manskap.

Wilder har nått vägs ände

Om Sheffield United var det lag som, beaktat de ekonomiska förutsättningarna, överpresterade mest av alla lag i Premier League förra säsongen så det just nu Southampton som ser ut att ta över epitetet överpresterande.

Korrelationen pengar kontra sportslig framgång över tid är (tyvärr) oerhört tydlig inom dagens fotboll och den verkligheten ser nu ut att ha kommit ikapp Sheffield United. Ser vi till ekonomin och truppen på pappret är det ingen skräll att man befinner sig i botten av tabellen, utan tvärtom.

Det som förvånar är dock att det som de gjorde förra säsongen och som genererade så många poäng då inte alls gör det den här säsongen. Rent spelmässigt har man inte varit så mycket sämre men man har inte haft marginalerna på sin sida och nu tycks det som förgjort.

Chris Wilder har förmodligen nått vägs ände, att vända den här negativa spiralen blir oerhört tufft. Nu väntar ett Southampton som har det självförtroende och den tron på sin spelidé som Sheffield United hade förra säsongen och det ska mycket till om de senare ska lyckas få med sig någon poäng här.

Även förra säsongen var faktiskt Southampton det bättre laget av dessa två om vi ser till de två inbördes mötena. De vann båda matcherna, senast den 26 juli med 3-1.

Det mesta talar naturligtvis för att Southampton kommer att vinna det här. Deras tempofyllda fotboll har imponerat och är i den bemärkelsen något av en motpol till vad Sheffield har presterat. Mitt spel blir att hemmalaget vinner den här matchen.

Speltips:

Speltips: Southampton vinner
Odds: 1.74
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:00, 13/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: