5 februari 2020 Southampton Tottenham Speltips

Speltips Southampton – West Ham 29/12: Vägskäl

I årets sista match gäller ett vägskäl för både Southampton och West Ham, som med en trepoängare kan studsa uppåt i Premier League.

Southampton - West Ham

Premier League
Spela här!
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Det har varit en lätt märklig inledning på säsongen i Premier League, med flertalet tunga lag som inte har presterat i enlighet med förväntningarna, och flera lite mindre klubbar som har passat på i det vakuum som har uppstått i tabellen.

Det såg exempelvis väldigt bra ut för West Ham och inte minst Southampton under inledningen på säsongen, men tack vare aningen sämre resultat på slutet har man sjunkit i tabellen igen. Med det sagt är det oerhört jämnt fortfarande och det enda som saknas är ett par vinster hit eller dit för att man snabbt ska klättra igen. Det får man inte glömma.

Southampton har nu tre raka matcher utan vinst och senast mot Fulham kunde man inte få in bollen, trots att man egentligen är ett erkänt offensivt lag. Det gör att man nu har revansch att utkräva och hemma mot West Ham kan jag inte se hur man inte går för vinsten.

I skrivande stund har Southampton bara en poäng upp till Europaplatserna, som på något sätt är det mer eller mindre kända målet med säsongen.

West Ham United då? Jo, man har också tre raka matcher utan vinst och det som oroar är nu antalet insläppta mål. Man har försökt täppa till bakåt på sistone utan att lyckas och jag personligen tycker snarare man ska spela en offensiv fotboll som gynnar lagets styrkor. Det har visat sig framgångsrikt i flera matcher.

Målspelet hämtas

Southampton har en något nedåtgående trend på slutet, men har fortfarande en på det hela taget stark inledning på säsongen bakom sig. Nu får man tillbaka Oriol Romeu i spel efter en avstängning och förhoppningen är att han kan göra stor nytta för laget framöver.

Men däremot får man klara sig utan tongivande spelare som Nathan redmond, Jannik Vestergaard och Danny Ings. Tre spelare som jag tror hade konkurrerat om startplatser i den här matchen annars.

Senast valde David Moyes en otroligt defensiv uppställning och det mesta pekar på att man fortsätter på samma vis efter 2-2 mot Brighton. Men man kan väl konstatera att det inte riktigt lyckades. Arthur Masuaku är borta och Michail Antonio är nog inte riktigt redo för spel än. Där är det någon vecka kvar innan man vågar gå med honom i spel. Tror jag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betway.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,75
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: