Speltips Wigan - Bristol City 21 september 2018

Speltips Swansea – Brentford 26/7: Playoff-semifinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den första av två semifinaler i playoff till Premier League spelas mellan Swansea City och Brentford söndagen den 26 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Här ska vi direkt göra ett par saker tydliga, och det är vad det här är för match och vad den egentligen betyder. I potten ligger som bekant en plats till Premier League och det återstår nu fyra lag som försöker nå dit.

Det är klassiska lag som Cardiff City och Fulham, som spelar i den ena semifinalen, och sedan lite nya uppstickare i form av Swansea City och Brentford. Det som gäller är dubbelmöten i semifinalerna, och sedan en final på Wembley som ska till att avgöra allt kommande helg. Håll ögonen öppna – för det är alltid en fantastisk match.

Pontus Jansson och hans Brentford klantade sig rejält på slutet och föll i två raka matcher när pressen blev för stor – annars hade man varit klara för Premier League nu. Samtidigt sprattlade Swansea City till med två raka vinster och tog därmed den sjätteplats som nu gör att man får kvala mot Premier League. Små marginaler, minst sagt.

Formen är en faktor här och inte sällan har det psykologiska oket i att ha missat direktplatsen tyngt det laget så mycket att man förlorat i playoff. Låt oss se om Brentford kan hantera det här på ett bättre sätt.

En tät historia i Championship

Swansea City har oturen att sakna ett par viktiga spelare inför den här avgörande matchen, och allra värst är det nog att Kyle Naughton är avstängd och inte kan spela. Därmed kommer man att tappa lite kraft, och dessutom en hel del rutin med en spelare som varit uppe i Premier League och spelat tidigare. Det är en stor fördel i sådana här matcher måste man ta och erkänna.

Vidare kan man konstatera att förstamålvakten Freddie Woodman inte kan spela, men det är väl egentligen ingenting nytt. Joe Rodon och Ben Wilmot kommer inte heller spela i ett läge där man såklart hade velat ha sitt starkaste lag på banan.

Det återstår att se hur Thomas Frank formerar sitt bortalag, men vi kan väl konstatera att det här har varit en tung sista vecka för honom. Då anfallaren Nikolaos Karelis är knäskadad spelar han inte mer den här säsongen – och vi får se hur det nu ska formeras med laget för att kunna vända den negativa trenden. Två raka förluster när man bara hade behövt två poäng till svider nog fortfarande.

Det här är alltså det första av två möten i ett dubbelmöte – och allt ska inte avgöras direkt. Brentford vann båda matcherna i ligaspelet under säsongen och har därmed ett psykologiskt övertag.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:30, söndag 26 juli 2020
TV: 
Stream: