Speltips Tottenham Arsenal 12 juli 2020

Speltips Tottenham – Arsenal 12/7: Derbyspel till dubbla insatsen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det väntar derbyfest i norra London när ärkerivalerna Tottenham och Arsenal drabbar samman på Tottenham Hotspur Arena. Den ena sidan känns klart hetare för tillfället – och den får således vårt förtroende i en match som oddssättarna menar vara femtio-femtio.

  Rygga vårt speltips hos hajper!

Annons. Nya kunder hos Hajper. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Matcher som denna blir de tomma läktarna ännu mer påtagliga, med avsaknaden av derbykaraktär. Förhoppningsvis kan matchen i alla fall tända till på planen – och det ska den väl kunna? Om inte för att det faktiskt handlar om ett derby, utan snarare för betydelsen av matchen.

Det handlar om en sak under slutspurten av serien, för båda parter: striden om platserna ut i Europa! Därutöver väntar Arsenal semifinal mot Manchester City i FA-cupen om strax över en vecka. Flera bollar i luften!

Efter ett par plattmatcher vid omstarten har Gunners växlat upp flera nivåer och hade innan 1-1-krysset mot Leicester City vunnit fyra matcher på raken. Hade inte inhoppande Edward Nketiah visats ut sent i den andra halvleken, då hade det mest sannolikt blivit en trea. Prestationen som helhet var stark.

Samma Nketiah är nu avstängd och missar matchen tillsammans med Bernd Leno, Calum Chambers, Pablo Marí, Gabriel Martinelli samt Matteo Guendouzi. Troligen också Mesut Özil. Gästerna har Eric Dier avstängd, Juan Foyth samt Japhet Tanganga skadade. Dele Alli i riskzonen. Får några minuter nu?

José Mourinhos Tottenham svajar desto mer och även om de sedan ett par veckors tid bröt deras brutala vinstfria svit, får de det inte att lossna. Senast mot AFC Bournemouth, som varit klappusla på sistone, blev det bara oavgjort, 0-0. Uddlöst och ineffektivt.

Arsenal är formstarkt

Undertecknad har blivit imponerad av det lyftet som Arsenal stått för de senaste veckorna och då de fem senaste matcherna. Flera spelare som tagit kliv, inte minst yngre förmågor, och de har vunnit svåra matcher som Sheffield United samt Wolverhampton Wanderers borta. Spelar med frejdighet och funnit viss stabilitet.

Detsamma kan knappast sägas om Tottenham, som stundtals känns kraftlösa och framförallt uddlösa. 0-0-krysset borta mot AFC Bournemouth senast var ett praktexempel. Samma lag som de två matcherna innan dess, mot Newcastle United och Manchester United, totalt hade släppt in nio baljor.

Hemmaplansfördelen minskar förstås med de tomma läktarna och vi ser Arsenal som förhandsfavoriter. Oddssättarna menar att de i deras tur ska vara underdogs – och det ger oss spelvärde.

Arsenal +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – spelas till dubbla insatsen hos Hajper.

Annons:
  Rygga spelet hos hajper – Få 100 kronor utan insättning!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00
Bolag: Hajper
Spelstopp: 17:30, lördag 12/7 2020
TV: 
Stream: