Speltips Bournemouth Tottenham 9 juli 2020

Speltips Tottenham – Brighton 1/11: Offensiv balans

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

För Tottenhams del är Brighton på hemmaplan en match man måste vinna. För Brightons del börjar läget bli ansträngt men pressen på båda lagen till trots är det mycket som talar för en underhållande och relativt målrik tillställning.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Inför torsdagens Europa League-match mot Antwerp hade Tottenham tio raka matcher utan förlust varav åtta vinster och två kryss. José Mourinho formerade nästan helt och hållet en reserv-elva men det var ingen av dessa som tog chansen då man föll med 1-0 efter en riktigt svag insats.

Den fina sviten är därmed bruten och nu gäller det att snabbt ladda om batterier inför söndagens hemmamöte mot Brighton.

Även om Graham Potters gäng, i stunder, håller en ganska hög spelmässig nivå så har man haft svårt att få med sig poängen så här långt. Efter sex spelade matcher har man bara vunnit en (mot Newcastle) och i de två senaste matcherna mot två förmodade huvudkonkurrenter i Crystal Palace och West Bromwich så har båda matcherna slutat 1-1.

Brighton har därmed skrapat ihop fem poäng efter sex spelade matcher, vilket gör att man börjar ligga lite pyrt till i botten av tabellen.

Tottenham tog en viktig trepoängare i senaste ligamatchen då Burnley besegrades med 1-0 och totalt står man på elva poäng efter sex matcher.

Spurs är mitt uppe i ett tätt matchande och det här är tredje matchen den här veckan men som väl är för deras del så ser skadeläget positivt ut. Endast Tanganga ser ut att saknas just nu medan bortalaget har Dunk avstängd och Izquierdo, Jahanbakhsh och Andone lär saknas på grund av skada.

Brighton bjuder upp till dans

José Mourinho var uppenbart rejält förbannad över lagets insats i torsdagens Europa League-match. Det tighta spelschemat nödgade att rotera nästan hela startelvan och det är en förmildrande omständighet vad gäller den svaga prestationen.

Visserligen bytte han ut nästan halva laget i halvtid då bland andra Son, Kane och Moura kom in men likväl förlorade man matchen. Det lär hursomhelst innebära att vi får se ett revanschsuget och inte alltför fysiskt slitet Tottenham i det här mötet mot Brighton som man bör vinna.

Förra säsongens hemmamöte mot Brighton vann Spurs med 2-1 medan Brighton vann på sin hemmaplan med 3-0 i det första mötet för ungefär ett år sedan.

Om vi tittar på Brightons prestationer mot de förmodade topplagen den här säsongen så har man spelmässigt varit, så gott som, jämnbra med dessa men man har blivit hårt straffade i den sista tredjedelen.

Mot Chelsea föll man med 3-1 i en spelmässigt jämn match. Mot Manchester United blev man mer eller mindre rånade då man förlorade med 3-2. Mot Everton rämnade försvarsspelet då man föll med 4-2.

Som jag ser det finns det en hel del som talar för att den här matchen kan komma att bli något liknande. Jag tror på en spelmässigt relativt jämn match där Potters Brighton vill spela en konstruktiv fotboll men där matchbilden mot topplagen ofta blir lite för öppen för Brightons bästa.

Spelet blir således att båda lagen gör mål och att det totalt görs över 2.5 mål.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 100 kronor tillbaka i cash!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 2.02
Spelstopp: 20:15, söndag 1 november 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: