Speltips Bournemouth Tottenham 9 juli 2020

Speltips Tottenham – Leicester 20/12: Toppmöte

Både Tottenham och Leicester åkte på däng i veckan och vi lär ha att göra med två revanschsugna lag. Samtidigt bör det vara två slitna lag och det tror jag borgar för en mer målsnål tillställning.

Tottenhams svit på 10 raka förlustfria matcher bröts då man föll i seriefinalen mot Liverpool i onsdags. En tung förlust för Tottenham då man hade 1-1 fram till den 90:e minuten då Firmino satte 2-1 efter en hörna.

Spurs är därmed tre poäng efter Liverpool i den jämna toppstriden. Endast en poäng bakom Tottenham hittar vi Leicester som också de förlorade sin match i onsdags.

Deras hemmamöte mot Everton slutade med en 2-0-förlust och Everton kunde därmed knappa in på både Leicester och Tottenham. Leicester hade inför det här mötet vunnit mot Sheffield United och Brighton men ser vi till de fem senaste matcherna har man förlorat tre och vunnit två.

Leicesters form är således en aning svårbedömd. Vad gäller Tottenhams dito skulle man kunna säga detsamma med tanke på att man har tappat i slutminuterna i båda sina två senaste matcher. I onsdags mot Liverpool men även i söndags då Crystal Palace kunde kvittera till 1-1 med cirka tio minuter kvar av matchen.

Trots det tuffa spelschemat ser skadesituationen i alla fall ljus ut för Tottenham (även om Mourinho försökte hävda motsatsen) då endast Lamela och Tanganga saknas. Hos Leicester saknas sannolikt Soyuncu, Ricardo Pereira och Amartey.

Förmodat slitna lag

Både Tottenham och Leicester har anledning att vara en aning slitna i det här läget. För båda lagen är detta den fjärde matchen inom loppet av tio dagar och det ska bli intressant att se vilka som klarar att tackla det bäst.

En effekt av detta kan bli en mer temposvag match med färre maxlöp och färre målchanser. Men det skulle också kunna innebära sämre koncentration, fler misstag och därför många målchanser.

Hursomhelst lär båda lagen vara revanschsugna efter förlusterna i veckan. Tottenham är en poäng före Leicester i tabellen och att läget är jämnt mellan de här lagen förvånar inte om man tittar på lagen på pappret. Det ser jämnstarkt ut även där och mycket talar för att också den här matchen kommer bli tät och jämn.

Det har gjorts under 2.5 mål i 6 av Tottenhams 8 senaste ligamatcher och råder inte längre några som helst tvivel om vilken prägel José Mourinho har satt på det här laget. Mot ett Leicester mer kontringsspecialisten Jamie Vardy på topp lär man inte vilja bjuda på för stora ytor.

Leicester gick mållösa senast och med tanke på Tottenhams försvarsspel är det inte otänkbart att man kan göra det även här. Samtidigt är Jonny Evans tillbaka efter att ha varit avstängd senast. Wilfred Ndidi fick då vikariera som mittback men med Evans tillbaka bör Leicesters defensiv stärkas.

Sammantaget ger detta att jag finner anledning att tro att det här kommer bli en relativt målsnål tillställning och spelet blir under 2.5 mål till dryga dubbla insatsen hos Campobet.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.11
Bolag: Campobet
Spelstopp: 15:15 den 20/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: