Speltips Bournemouth Tottenham 9 juli 2020

Speltips Tottenham – Newcastle 27/9: Gryende form

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tottenham inledde säsongen med två svaga prestationer men har fått fart på offensiven i de senaste matcherna. Nu väntar ett Newcastle som man förväntas besegra mycket pekar mot att det kan komma att göras minst ett par mål i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter två andefattiga insatser mot Everton i ligapremiären och mot Lokomotiv Plovdiv i Europa League har Tottenham fått fart på sin, i grunden, mycket potenta offensiv. 5-2-segern mot Southampton senast var sannolikt otroligt viktig för det här laget som inte lär ha råd med en dålig start på den här säsongen.

I torsdags besegrade man också Shkendija med 3-1 på bortaplan vilket även det lär ha givit Spurs ytterligare välbehövligt självförtroende. Harry Kane vilades från start men fick hoppa in efter 60 minuter. I övrigt var det ett relativt ordinarie lag som José Mourinho formerade i den här matchen och med resan inkluderat kan det potentiellt sitta kvar något i benen till det här mötet mot Newcastle.

Steve Bruce gäng inledde Premier League med att bortabesegra West Ham med 2-0 men förra helgen fick man se sig rejält utmanövrerade av Brighton på hemmaplan. Brighton vann med 3-0 efter att ha tagit Newcastle på sängen med två snabba mål inom loppet av matchens första sju minuter.

I tisdags besegrade man Morecambe med 7-0 i Ligacupen, vilket nog var positivt för lagets, ibland, trubbiga offensiv. Men motståndet var inte det bästa och några större växlar går förstås inte att dra av en sådan match.

På Newcastles, ofta ganska digra, skadelista finns Schär, Dubravka, Gayle, Longstaff och Dummett medan Tottenham har en viss Bale samt Tanganga frånvarande.

Spurs offensiv allt vassare

Tottenham gjorde en svag höst förra året och José Mourinho fick därefter, något oväntat, ta över Mauricio Pochettinos lagbygge. Det gav ingen omedelbar effekt men man lyckades sakteliga klättra sig uppåt mot en något mer respektabel tabellplacering.

Att Mourinho är rätt man för att lyfta Spurs till forna tiders höga nivå är det nog relativt få som är övertygade om och det lär nog krävas en ganska bra start på den här säsongen för att laget ska få vind i seglen på nytt.

Det gnisslades en del efter de två inledande matcherna men med tre raka segrar och totalt 10 mål är känslan mer positiv inför det här mötet. Son stänkte dit fyra baljor mot Southampton och Kane har gjort mål i alla dessa tre matcher. Med dessa två skadefria och i gott slag är Tottenham ett lag för toppstriden.

Newcastle lär sin vana trogen försvara sig väl, spela en rak och okomplicerad fotboll och låta hemmalaget dominera bollinnehavet. Ju längre tid de lyckas hålla nollan desto bättre blir de, men ett tidigt Tottenham-mål kan få Newcastle att bli mindre välorganiserade.

Det här är en match som Tottenham ska vinna men man är inte tillbaka på en nivå där man kan ta det för givet. Men Son och Kane på väg mot toppform talar dock mycket för att det kommer göras minst ett par mål i den här matchen. Samtidigt har man släppt in minst ett mål i samtliga matcher så här långt och det är inte alls otänkbart att Newcastle kan komma att förvalta en fast situation eller en omställning.

Sammantaget ger detta goda förutsättningar för att det kommer göras fler än två mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.76
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 27 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: