20 januari 2020 West Bromwich Stoke Speltips

Speltips West Brom – Leeds 29/12: Kan det lossna?

Sam Allardyce hoppas på sina tre första poäng som manager för West Bromwich i Premier League. Nu möter laget Leeds United den 29 december 2020.

Ingen rast och ingen ro. Det är sannerligen ett intensivt spelschema som väntar för lagen i engelska Premier League, med en eller två vilodagar mellan matcherna. Det ställs verkligen tuffa krav på lagen i det här skedet.

En manager som kanske inte är känd för att rotera eller ta utomstående faktorer som belastning i beaktande för mycket är Marcelo Bielsa, och på ett personligt plan tror jag att han kommer att få det tufft nu närmsta veckorna.

Tack och lov för deras del har man gjort det bra och har tack vare det kunnat samla på sig en buffert med poäng. Det gör inte att det behöver vara så ångestfyllt det som väntar nu.

Nu senast tog man också en vinst, efter 1-0 hemma mot Burnley. Det var första hållna nollor i mannaminne, men nu väntar ett tuffare motstånd. Tror jag.

För West Bromwich såg starka ut mot Liverpool och kunde streta emot på ett imponerande vis, trots ett onödigt insläppt mål tidigt i matchen. 1-1 slutade den matchen och nu tror jag att man kan bygga vidare på det under sin nye tränare.

Slagläge hemmalaget

Precis som väntat kunde man redan i den första matchen med Sam Allardyce vid rodret se ett West Bromwich Albion som tog sig an sina matcher på ett annorlunda sätt, med fler spelare bakom bollen och framför allt ett gemensamt arbetssätt genom hela laget. Det är och förblir hans styrka, att få lag att arbeta kollektivt och mer korrekt organisatoriskt.

Med det sagt är det en nackdel att man återigen tappar Jake Livermore, som är borta med en avstängning. Conor Townsend är inte heller i speldugligt skick, men av skadeskäl. Om man har tur kan Kyle Bartley och Hal Robson-Kanu spela för hemmalaget här.

I bortalaget får vi en skadelista bestående av spelare som Robin Koch, Gateano Berardi och Diego Llorente. Liam Cooper närmar sig spel, men lär inte heller nu tvinga sin i spel tidigare än vad han måste. Adam Forshaw står också som osäker.

I hemmalaget har man nu bara en vinst på sina 15 senaste matcher, men om det är någon gång den ska komma är det kanske nu?

West Bromwich draw no bet spelas till 2,70 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: West Bromwich Albion draw no bet
Odds: 2,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: