Topptipset Tips idag

Topptipset 21/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Två tokviktiga matcher för bottenstriden av Premier League inleder tisdagens Topptips. Både Watford och Aston Villa är i poängbehov men stöter på tufft motstånd. I övrigt hämtas matcherna från Allsvenskan, Serie A, Primeira Liga och OBOS-ligaen. Notera att kupongen avgörs under onsdagen. Mot åttlingen! 

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Watford – Manchester City 2

Nigel Pearson tillträdde som tränare för Watford i början av december och till en början gav det god effekt. Med tiden har dock effekten avtagit och med endast två omgångar kvar att spela fick Pearson sparken. Ett märkligt beslut kan tyckas. The Hornets har med två matcher kvar att spela tre poäng ner till Aston Villa under nedflyttningsstrecket. Manchester City föll i semifinalen av FA-cupen mot Arsenal och hade då svårt att skapa några direkta farligheter. I sin senaste match mot Watford skapade dock Guardiolas mannar en del farligheter. 8-0 slutade det då på Etihad och har de ljusblå en bra dag vinner de stort igen. Tvåan spikas.

2. Aston Villa – Arsenal 2

Efter förlusten mot Tottenham var det inte speciellt muntra tongångar hos Arsenal-supportrarna. Då var det få som trodde att The Gunners skulle besegra både Liverpool och Manchester City inom loppet av en vecka. Där är vi dock nu och helt plötsligt pekar alla mungipor uppåt. En del rotation kan ske hos gästerna efter helgens urladdning, men med Nketiah tillbaka från avstängning är truppen bred och fin. Aston Villa brukar ha det ruskigt tufft mot det rödvita Londonlaget. Sju raka inbördes förluster och 23 insläppta mål på dessa fajter är inget vidare facit. Det blir tufft igen. Trolig tvåa.

3. Häcken – AIK 1

AIK tappade poäng mot Varberg efter att ha fått en sen straff emot. Det var dock en av årets klaraste förseelser när Tihi sparkade ner Selmani så det är inte mycket att säga om. Gnagets prestation var återigen svag och Norling var inte nöjd med sitt lags uppträdande efter matchen. Karol Mets drog dessutom på sig sin fjärde varning för året och är avstängd. Häcken fick bara en pinne borta mot Östersund men prestationen var återigen bra från Alms mannar. På hemmaplasten har Getingarna nio poäng och 10-0 på sina tre senaste fajter och även fast AIK har ett ruskigt övertag i inbördes möten blir ettan första tecken att rita ner.

4. Djurgården – Östersund X

Är det inte det ena så är det det andra för Östersund som nyligen anställt en tränare som inte har licens för att träna ett lag i Allsvenskan. Trots kaoset vid sidan av har jämtarna hittat mer och mer rätt på planen. En poäng mot starka Häcken är inte fy skam och ÖFK har vunnit sina två senaste bortafajter. Visst blir det tufft mot de regerande mästarna men faktum är att Djurgården har haft svårt att imponera. Blåränderna åkte på en blytung förlust borta mot Elfsborg efter ett självmål av Une Larsson i den 88:e minuten. Här blir Djurgården lite väl övervärderade. Alla tecken plockas med där högersidan rensar fint.

5. Atalanta – Bologna 2

Atalanta har gått som tåget en längre period och det har gjort att de blåsvarta närmat sig serieledarna Juventus. Senast gick dock Bergamo-klubben på pumpen då det endast blev en pinne mot Hellas Verona. Guldhoppet är därmed än mer långsökt och nu dras både Muriel och Ilicic med skadebekymmer samtidigt som Hateboer är avstängd. Tunga avbräck. Bologna har Dijks på botbänken och kommer från en överkörning mot Milan. 1-5 slutade det i Milano. De blåröda har dock besegrat Inter och tagit poäng av Napoli under sommaren så visst finns det kvalité. Här ser tvåan ut att hamna under tio procent och det är lite för smaskigt för att motstå. Helgardering även i norra Italien.

6. Sassuolo – Milan 2

Milan har helt plötsligt rejält med häng på femteplatsen i tabellen som ger en direktplats i nästa säsongs Europa League. Det skiljer bara två poäng upp till Roma som sitter där efter 34 spelade omgångar. De rödsvarta har plockat 13 poäng på sina fem senaste matcher och gör väldigt mycket mål, mycket tack vare en viss svensk i anfallet. Ett annat lag som gör mycket mål är Sassuolo. De grönsvarta har nätat så flitigt så att det sägs att Barcelona är intresserade av tränaren De Zerbis tjänster. Det kan smälla rejält i båda burarna här och då passar en gaffel utmärkt. Etta-tvåa!

7. Sporting – Vitória Setúbal 1

Vitória Setúbal har haft en hemsk sommar. De började med att spela oavgjort i sina två första ligafajter i omstarten, därefter har det blivit sex raka förluster. Det gör att Vitória nu ligger näst sist och i allra högsta grad riskerar att trilla ur högstaserien. Nu får gästerna dessutom klara sig utan avstängda försvararen Bruno Pires. Sporting från huvudstaden Lissabon slåss samtidigt med Braga om den viktiga tredjeplatsen i tabellen och behöver varje poäng de kan få. De grönvita har vunnit samtliga hemmamatcher sedan återstarten och faktiskt inte förlorat här sedan derbyt mot Benfica i januari. Ettan klarar sig gott ensam.

8. Ranheim – Tromsö 1

Kupongen avslutas i Rosenborg där vi ska få se ett riktigt prestigemöte. Ranheim och Tromsö trillade båda ur Eliteserien i fjol och vad det verkar är de fast beslutna att ta sig tillbaka igen. Tre omgångar in i andradivisionen står båda lagen på maximala nio poäng vardera. Ranheim har visa upp en härlig offensiv med elva gjorda mål där Ivar Rönning stått för fyra av dessa. Tromsö har däremot försvarat sig väl och har fortfarande nollan bakåt intakt. Knapp, knapp fördel Ranheim, men Tromsö har fem raka segrar inbördes. Börja med ettan och fyll på med tvåan på större system.

 

Banken! – Manchester City

Guardiola har hela sin trupp till förfogande, minus Agüero, och då skiljer det otroligt mycket i kvalité gentemot Watford. Tvåan är odiskutabel.

Skrällen! – Bologna

Atalanta riskerar att stå utan tre ordinarie spelare och då är det inte bara att springa över detta Mihajlovic-ledda Bologna. Tvåan till väldigt låg procent måste få plats.

Systemen i textform:

36 rader

1. Watford – Man City 2
2. Aston Villa – Arsenal 2
3. Häcken – AIK 1
4. Djurgården – Östersund 1×2
5. Atalanta – Bologna 1×2
6. Sassuolo – Milan 12
7. Sporting – V.Setúbal 1
8. Ranheim – Tromsö 12

144 rader

1. Watford – Man City 2
2. Aston Villa – Arsenal x2
3. Häcken – AIK 1x
4. Djurgården – Östersund 1×2
5. Atalanta – Bologna 1×2
6. Sassuolo – Milan 12
7. Sporting – V.Setúbal 1
8. Ranheim – Tromsö 12

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100