Speltips inför Napoli – Juventus 26/1: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 25 January 2020

Svårt skadeskjutna. En besvikelse. Ofta överskattade. Napoli väntar vi oss kommer få stora, stora problem med Juventus i söndagens hemmamatch på Stadio San Paolo. Frågan är: räcker de raka favoritoddsen till?

Annons:

Ett glädjemoment på senare tid och det är Coppa Italia, där Napoli avancerade förbi Lazio efter en 1-0-fördel i veckan. Gällande Serie A är tre raka förlorade och enbart en av de 12 senaste matcherna vunnen. Det har inneburit en bestämd resa ner till den undre tabellhalvan – alltså för en klubb som förväntas slåss om Champions League-platserna…

Tid att få viss rätsida på saker och ting finns emellertid fortfarande, i alla fall deras anseende, även om topp fyra ska vara helt utom räckhåll. Men är tränaren Gennaro Gattuso rätt man för att få ordning på detta Napoli? Undertecknad ställer sig starkt tveksam till den saken.

Juventus stormar framåt, har tagit ett tydligare grepp om förstaplatsen i tabellen; är inför söndagens matcher fyra poäng före Inter närmast. Utöver dem är även Lazio, som visar prov på fantastisk form, en utmanare att ta på största möjliga allvar.

Samma lag, Lazio, förlorade Juventus mot i Supercupfinalen innan årsskiftet – för att därefter ha rätat på ryggarna och tagit fem segrar efter varandra. Senast i veckan gick man, precis som kvällens motståndare, vidare i den inhemska cupen sedan AS Roma värjts undan med stabila tre mål mot ett.

Annons:

Napoli under isen

Det är lätt att fortfarande värdera Napoli utifrån deras historia, att det är en storklubb och de senaste årens resultat. Som ett topplag, med andra ord. Men det är på tiden att tänka om – laget är trots allt, efter 20 omgångar, på tolfteplats i Serie A. 6-6-8 i resultatraden. Rak fakta, omöjlig att bortse från.

Skadeproblematiken spelar också in, såklart. Kevin Malcuit, Faouzi Ghoulam, Kalidou Koulibaly, Nikola Maksimovic, Dries Mertens, Alex Meret samt Allan saknas. Brutal lista av spelare.

Juventus har i deras tur på allvar hittat stilen; vinner match efter match. Försvarsspelet sitter bra och framåt är framförallt Cristiano Ronaldo helt makalös – målar i mer eller mindre varenda match, ofta vid fler än ett tillfälle. De fyra senaste matcherna; sju fullträffar.

På skadefronten för “Den gamla damen” hittas Giorgio Chiellini, Sami Khedira, Mattia De Sciglio, Merih Demiral och Danili är out. Men inte mycket nytt på tapeten. Juventus har fortfarande såväl spetsen som bredden.

Över dubbla insatsen räcker, utan tvekan, för ett rakt spel på Juventus – 2,05 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 2,05
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, söndag 26/1
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: