7 februari 2020 Roma Bologna Speltips

Speltips inför Roma – Bologna 7/2: Formsvagt hemmalag

Som det svänger om AS Roma… De senaste veckorna har varit tuffa sådana för storklubben och risken för ännu ett nederlag finns där när de ställs mot Bologna under fredagskvällen i Serie A.

Annons:

Det råder svåra tider i Roma. På kort tid har uttåg ur Coppa Italia, kryss i derbyt mot Lazio samt en 2-4-förlust mot Sassuolo varit deras verklighet. Sedan årsskiftet är så många som fyra, av sju, matcher förlorade. Resultatet av det – en tappade Champions League-plats till Atalanta. Den vill man nu återta.

Men någon enkel resa till tre poäng väntas inte. Det är alltså med dunkel form de kommer hit och de ställs därutöver mot ett Bologna som på allvar visat framfötterna på senare tid. Nu närmast med dubbla Serie A-vinster, över SPAL respektive Brescia, och fyra fullpottare på sju matcher. Enbart en förlust.

Kvar i mittenskiktet av tabellen är de trots allt fortsatt, Bologna – faktiskt till och med den undre tabellhalvan. Det är dock extremt tätt och vid händelse av en skrälltrea i afton skulle de till och med kliva upp på Europaplats tillfälligt. En sådan betalar – speltipset var skrivet samt publicerat, torsdag lunchtid – 5,50 gånger pengarna hos Betfair Sportbook.

Lite som stämmer för Roma

Väldigt lite stämmer för Roma just nu och toppen av isberget var förlusten samt de fyra insläppta målen mot Sassuolo senast. Tre av dessa kom under matchens inledande halvtimme. Givetvis en total katastrof.

Grundkapaciteten finns förvisso i Roma, men när de haft sådana problem över en längre tidsperiod skulle det ta emot att ta sida för dem som storfavoriter – nästan oavsett vilket motstånd som står på den andra sidan planhalvan. Känslan är att marknaden, för närvarande, har en liten övertro på dem.

Och nu är det alltså ett formstarkt Bologna – två raka vunna och blott en förlust på sju matcher – som kommer på besök till Stadio Olimpico. Gästerna har funnit en trygghet och stabilitet i deras spel, där det framförallt är offensivt som man levererar. Detta medan Roma visar upp defensiv sårbarhet.

Lagen har för övrigt varsin spelare avstängd inför matchen, där det går ganska jämnt ut; Andrea Poli för Bologna och Lorenzo Pellegrini för Roma. Annars inte mycket av nyhetsvärde på truppfronterna.

Vi känner oss övertygade om att en förhållandevis tajt tillställning väntar, varpå vårt speltips inför matchen blir Bologna +1,0 mål (asian handicap) till oddset 1,87 hos Bet365. Då är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet. 1-1?

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 000 kr i spelkrediter som bonus!
Regler & villkor gäller. +18 år för spel. Stodlinjen.se. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Bologna +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,87
Bolag: Bet365 (Annons/+18/Regler & villkor/Stodlinjen.se.)
Spelstopp: 20:45, fredag 7/2
TV: 
Stream: