Speltips Atalanta Lazio 24 juni 2020

Speltips Lazio – Napoli 20/12: Målspel

Det blev poängtapp för både Lazio och Napoli i veckan och nu räknar jag med två lag som går för tre poäng. Spelvärdet finner jag i att det kommer göras minst ett par mål i den här matchen.

Lazio har haft ett tufft spelschema under hösten där man varvat Champions League-spel mot förstklassigt motstånd med ligaspelet där man inte riktigt lyckats leverera på samma nivå som förra säsongen.

Man lyckades knipa andraplatsen i sin CL-grupper men man har inte lyckats ta mer än 18 poäng på 12 matcher i Serie A vilket innebär att man är i stort behov av tre poäng för att haka på Napoli och de övriga lagen man har ovanför sig i tabellen.

I de senaste insatserna i ligan har man dock inte rosat marknaden. I tisdags spelade man 1-1 borta mot Benevento och förra helgen förlorade man med 2-1 hemma mot Verona. Trots relativt ”enkelt” motstånd har man bara vunnit en, förlorat två och kryssat en av sina fyra senaste matcher.

Napoli är med sina 23 poäng på 12 matcher 5 poäng före Lazio i tabellen men också de tappade poäng senast då man föll med 1-0 borta mot Inter i onsdags. Ett rött kort på Lorenzo Insigne (som därmed är avstängd nu) och en straff för Inter avgjorde matchen till hemmalagets fördel.

Dessförinnan hade man dock tagit tre raka segrar. En imponerande 4-0-seger mot Roma följdes upp av en ny 4-0-seger mot Crotone och därefter besegrades Sampdoria med 2-1.

Båda lagen vill studsa tillbaka

Både Napoli och Lazio har matchats hårt under hösten då man parallellt med ligaspelet lyckats ta sig vidare från varsin tuff i Europa League respektive Champions League. Ingen av klubbarna har bredden att rotera i någon större utsträckning och många är sannolikt de spelare som känner sig en aning slitna nu.

Nu återstår två matcher innan jul och det gäller att kräma ur det mesta. Båda lagen har ambitionen att utmana om en topplacering och då blir det här en viktig match om man ska haka på i täten.

Napoli är fem poäng före Lazio och formen måste bedömas som bättre hos bortalaget just nu, trots förlusten mot Inter senast.

Napoli är också knappa favoriter enligt oddssättarna men förutsättningarna är väldigt jämna och på pappret är det inte mycket som skiljer lagen, i synnerhet då bortalaget saknar viktige Lorenzo Insigne.

Oddssättningen lutar också åt att det här kommer bli en relativt målsnål match. Det finns möjligen en viss logik i det men samtidigt kan vi konstatera att de här lagen har snittat 3.17 mål (gjorda + insläppta) per match, det vill säga exakt samma snitt som ger en mittenplacering i Serie A i den här grenen.

Senast lagen möttes var i augusti i sluttampen av förra säsongen. Då vann Napoli med 3-1 hemma. Det har också gjorts över 2.5 mål i 4 av Napolis 5 senaste ligamatcher och detsamma i 3 av Lazios 4 senaste matcher.

Sammanfattningsvis ger detta att jag finner ett spelvärde i att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.93 gånger insatsen hos Campobet.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.93
Bolag: Campobet
Spelstopp: 20:45 den 20/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: