Speltips Sampdoria – Milan 6/12: Slitna serieledare?

Milan går fram som en ångvält i Serie A och frågan är hur ett formsvagt Sampdoria ska kunna stoppa dem. Min bedömning är att hemmalaget faktiskt kan komma att stå upp ganska väl mot ett Milan som bör vara mer slitna.

Albin Ekdals Sampdoria har fem raka matcher utan vinst och nu väntar alltså tuffast tänkbara motstånd i serieledaren AC Milan.

Formen är således inte på topp i Genoa-laget men man står ändå på 11 poäng efter 9 matcher, vilket ger en fullt godkänd mittenplacering i tabellen inför den tionde omgången.

Innan den vinstfria sviten på fem matcher hade man fyra raka segrar. Man besegrade Fiorentina, Lazio, Atalanta i ligan och Salernitana i cupen och man spelade en fotboll som såg riktigt lovande ut.

Sedan dess har man alltså tappat momentum. Inför senaste omgången hade man tre raka förluster mot Cagliari, Bologna och Genoa men mot Torino förra helgen lyckades man åtminstone ta en poäng i en match som slutade 2-2.

Trots Zlatan Ibrahimovics frånvaro och ett tätt spelschema är Milan fortsatt obesegrade i ligan. Man spelar inte alltid någon bländande fotboll men man har blivit en vinstmaskin som oerhört svårstoppad ut.

Förra helgen gjorde man vad som krävdes för att besegra Fiorentina. Efter två mål den första halvtimman kunde man på ett kontrollerat sätt spela av matchen på ett sätt som nästan bara ett riktigt topplag kan göra.

I torsdags hade man återigen en Europa League-match att beta av. Celtic stod för motståndet hemma på San Siro i en svängig, öppen match som Milan till slut vann med 4-2.

På Milans skadelist finns, som sagt, Ibrahimovic men även Leao. Hos hemmalaget saknas troligen endast Baldé.

Sampdoria är inte chanslösa

Det har gått tyngre för Sampdoria i de senaste matcherna men dessförinnan har man också bevisat att man är ett ganska kompetent fotbollslag. Det är inget stjärnspäckat lag som Claudio Ranieri förfogar över men man ska heller inte behöva vara chanslösa här.

Mot Torino senast utgjorde Albin Ekdal och norrmannen Morten Thorsby ett nordiskt centralt innermittfält med hög fysisk kapacitet som, om de startar här, bör kunna göra det jobbigt för Milans centrala kreatörer.

Till Sampdorias fördel hör också det faktum att Milan spelade match så sent som i torsdags kväll och att man under en längre tid spelat många matcher utan att rotera så värst frekvent i startelvan.

Milan lever mycket på sin intensitet och löpvillighet och om deras ben är något mer slitna bör Sampdoria kunna matcha dem. Ranieris manskap har släppt in för många mål på sistone men då serieledaren gästar bör försvarsspelet vara deras huvudfokus.

Jag tror på en matchbild som kommer föras av ett Milan som, precis som senast mot Fiorentina, inte kommer göra mer än det som krävs för att vinna. Och om Milans energi inte är på topp är risken att matchen blir något mindre fartfylld och underhållande.

Därför är jag också inne på att det här kommer att bli en ganska målsnål historia. Mitt spel blir att det kommer göras färre än 3 mål med asian handicap, det vill säga insatsen tillbaka om det blir exakt 3 mål totalt.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.70
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20.45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: