Speltips Milan Parma 15/7 2020

Speltips Sassuolo – Milan 20/12: Målsnålare än förväntat

Succélagen Sassuolo och Milan drabbar samman på söndagseftermiddagen i en match som på förhand ser ut att kunna bli jämn. Bäst spelvärde finner jag i att det här kommer bli mer målsnålt än vad oddssättarna lutar åt.

Sassuolo är den största positiva överraskningen så här långt i Serie A. Nu har man visserligen tappat poäng i tre av de fyra senaste matcherna men man är fortfarande med i toppen av tabellen efter 12 spelade matcher.

Totalt har man tagit 23 poäng och man har endast förlorat en match på hela säsongen. Den förlusten kom för tre omgångar sedan mot Inter. Därefter har man spelat 0-0 mot Roma, vunnit med 1-0 mot Benevento och senast spelade man 1-1 borta mot Fiorentina.

Således har man ”bara” tagit fyra poäng på de fyra senaste men motståndet har också varit tufft.

Tufft motstånd väntar så återigen då de obesegrade serieledarna AC Milan kommer på besök. Men även de har tappat poäng i de senaste två matcherna och avståndet ner till Inter på andraplatsen är nu bara en poäng.

I onsdags var man illa ute mot Genoa men tack vare två kvitteringar lyckades man få med sig 2-2 från den matchen. 2-2 slutade det även i förra helgens möte mot Parma. I den matchen hamnade man i ett 2-0-underläge som man lyckades hämta igen tack vare en kvittering i den 90:e minuten.

Med nöd och näppe är man således fortsatt obesegrade i ligan men formkurvan pekar nedåt och en återkomst av Zlatan Ibrahomovic känns klart efterlängtad. Senaste beskedet är dock att han har åkt på ett bakslag och kommer att vara borta ett tag till.

På skadelistan hos bortalaget finns i övrigt Kjaer, Rebic, Bennacer och Gabbia medan Sassuolo ser ut att ha samtliga tillgängliga.

Sassuolo – ett imponerande lagbygge

Roberto De Zerbi har lett Sassuolo sedan sommaren 2018 och det är ett imponerande arbete han har gjort. Med små ekonomiska medel lyckades han ta laget till en fin åttonde plats förra säsongen och den här säsongen ser man ut att vara minst lika bra.

På pappret förfogar han inte över en trupp som direkt skrämmer någon motståndare men likväl är man väldigt svårslagna vilka man än ställs mot i den här ligan.

Man inledde säsongen oerhört frejdigt då man gjorde fyra mål i tre av de fyra första matcherna men sedan dess har man blivit betydligt stramare och mer kontrollerande och det var nu ganska längesen man bjöd på några målkalas.

Det har blivit under 2.5 mål i 6 av Sassuolos 7 senaste matcher men oddssättarna är ändå tydligt inne på att det här kommer att bli en målrik match. Det lär främst bero på att Milan både har gjort och släppt in en hel del mål i de senaste matcherna.

Milan har kommit allt närmare en förlust i de senaste ligamatcherna. Spelet har inte klickat som det tidigare gjorde men samtidigt har man visat en oerhörd moraliska styrka i det att man hämtat igen prekära underlägen i båda de senaste två matcherna.

Mycket pekar mot att det här kommer att bli en jämn tillställning. Milan är förstås det bättre laget på pappret och favoriter att vinna men de senaste insatserna samt att man ställs mot en svårslagen motståndare gör ändå att det här känns ovisst.

Framförallt finner jag ett spelvärde i att det här kommer bli mindre målrikt än förväntat. Väldigt få mål har gjorts i Sassuolos senaste matcher och mot ett mer tröttkört och mindre formstarkt Milan tror jag att det kommer bli en mer låst matchbild med färre klara målchanser.

Spelet blir att det kommer göras under 3 mål med insatsen tillbaka om det görs exakt 3 mål till fina 1.87 gånger insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.87
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00 den 20/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: